Općina Tisno zapošljava šest domaćica na puno radno vrijeme

0
1897
Tisno - Ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općina Tisno oglasom traži šest radnica koje će kao domaćice brinuti o starijim ljudima u njihovim kućama – ići u kupovinu, kuhati, pospremati, čistiti… te s njima razgovarati i družiti se.

Radi se o projektu Općine Tisno koji je pod nazivom „Pomažemo jedni drugima”, vrijednosti 556.880,00 kuna, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“. Uz poticanje socijalne uključenosti i podizanje kvalitete života starijih stanovnika, cilj Projekta je omogućiti zapošljavanje žena iz “ranjivih skupina društva”. Razlozi zbog kojih poslodavci te žene inače odbijaju, u oglasu za posao Općine Tisno ne vrijede. Naprotiv. Na njih se stavljen poseban naglasak. Prednost pri zapošljavanju imaju žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, samohrane majke…

Detaljnije informacije na službenim mrežnim stranicama Općine Tisno.

U sklopu projekta „Pomažemo jedni drugima“, Općina Tisno traži 6 radnica za potporu i podršku osobama starije životne dobi u nepovoljnom položaju.

Objavljuje Općina TisnoUtorak, 19. listopada 2021.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here