U Tisnom dva slučaja Covida-19 – turizam zasad odolijeva mjerama

0
2879
Postaja za testiranje na Covid 19 je u Društvenom domu u Tisnom (Foto:Rudinapress/H. Pasvić)

Županijski Stožer civilne zaštite javlja o šest novih slučajeva novooboljelih u protekla 24 sata; četiri u Šibeniku i dva u Tisnom.

U današnjem priopćenju Stožera stoji da županija trenutno ima 37 aktivnih slučajeva oboljenja, da se u šibenskoj bolnici liječi se 18 pacijenata, od kojih je jedan na NIV-u (neinvazivna ventilacija).

–  Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 144 osobe, od toga su 53 osobe bliski kontakti oboljelih, a za 91 osobu određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 66 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus – javlja Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije u priopćenju koje završava molbom građanima da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Prebrojavanja novooboljelih od COVID-19 infekcije, mjere za suzbijanje pandemije i njihova tumačenja nastavljaju se plasirati kao najvažnije vijesti. A to i jesu, jer nam kroje živote –  ograničavaju kretanje i o njima ovisi (ne)uspjeh turističke sezone. Epidemiološke mjere za regiju Jadran od 23. srpnja propisuju da javna događanja traju najdulje do ponoći, da smiju okupiti najviše tisuću ljudi koji moraju imati EU digitalnu COVID potvrdu ili svježi negativan test. Festivali, koncerti i ostala javna događanja s više ili manje uspjeha odolijevaju i održavaju se u ograničenim oblicima. Štete će se zbrajati na jesen.   

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here