Budite zdravi, snažni, usredotočeni… vježbajte Tai chi na Loliću

0
898

U Kini je proizvedena većina stvari koje svakodnevno kupujemo i trošimo. Cijeli svijet koristi kinesku elektroniku, prijevozna sredstva, tekstil, hranu… Svi znaju da kineska roba, bila najjeftinija ili najskuplja, ima najpovoljniji omjer cijene i kvalitete. Pirovčani su, međutim, otkrili kako će do najvrjednijih stvari iz Kine doći posve besplatno!

Radi se o treninzima Tai chi, samodisciplini nastaloj na temeljima kineskih borilačkih vještina, tradicionalne medicine i filozofije.  Uz pomoć majstora Bore Ranitovića Pirovčani danas (nedjelja 25. srpnja) u devet sati ujutro i u 18 sati popodne organiziraju na svojoj glavnoj plaži Loliću trening, radionicu ili tečaj Tai chia. 

Kako stoji u pozivu, uspostava sklada uma i tijela, misli i pokreta te dostizanje mira i dublje svrhu življenja, želja je čovjeka modernog društva koji u vrtlogu svakodnevice nerijetko zaboravlja na sebe i svoje potrebe. Svakodnevnim vježbama povećava se pokretljivost i koordinacija, a na suptilnijem nivou, energizira se čitavo tijelo. Tai chi ima komponentu meditacije u kretanju. Blagi i spori pokreti utječu na pažnju, misli postaju usredotočenije. Iako je nenasilna disciplina,  obiluje i borilačkim pokretima, tako da svi koji žele u tom smjeru napredovati imaju mogućnost postati spretniji, izdržljiviji i snažniji.

Zato, svi koji se žele naučiti nešto o ovoj “drevnoj vještini za moderna vremena” i pridružiti se treninzima discipline koja blagotvorno utječe na fizičko zdravlje tijela i duha te poboljšava ukupno stanje čovjeka mogu to posve besplatno učiniti danas na plaži Lolić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here