Najavljeno Murtersko lito 2021. – “Veliki noćni klub na otvorenom”

0
2291
Dalmatino na murterskoj Rudini (Foto: TZO Murter-Kornati)

Koncertom ansambla Dalmatino u petak je na trgu Rudina u Murteru otvoreno ovogodišnje “Murtersko lito”, koje kroz srpanj i kolovoz donosi 63 kulturna i(li) zabavna događaja namijenjena turistima te  se u rujnu i listopadu nastavlja Danima latinskog idra.

U “kratkoj najavi za Murtersko lito 2021.” Turistička zajednica i Općina Murter-Kornati kažu da im je cilj plaže, ulice i trgove, cijeli Murter pretvoriti u scenu, uz napomenu “ako epidemiološki uvjeti dozvole održavanje svih predviđenih programa”. Ta je scena pod vedrim nebom, tako da održavanje programa ovisi i o vremenskim (ne)prilikama. Zato je drugi po redu događaj Murterskog lita – koncert Branka Bubice i benda u subotu u Ribarskoj ulici – otkazan zbog kiše.  

Dvanaestu godinu za redom, stoji u najavi, MMS “Murter Music Street” pretvorit će središte Murtera u veliki noćni klub na otvorenom. Za razdoblje od 16. srpnja do 21. kolovoza najavljeno je šest koncerata koji počinju u 22 sata: Zoran Jelenković & Band, „Cabaret band“, DJ Tommy (Studio 54), „Zaratino“, „Diktatori“ i Minea….

Uz 12. MMS je najavljen i još jedan, 13. po redu Festival slobodne glazbe koji se 9., 10., i 11. srpnja odvija na plaži Luke. Koncerti, izložbe, predstave, radionice…  Murterskog lita na plažama, trgovima i ulicama se izmjenjuju skoro svakog dana i(li) noći.

Evo plakata:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here