Obilježen Dan antifašističke borbe

0
1145
Predstavnici Općine Pirovac odali su počast poginulim antifašistima (Foto: FB Ivan Gulam)

Dan antifašističke borbe i 80. obljetnica osnivanja prve antifašističke borbene jedinice u ovom dijelu Europe obilježeni su jučer u čitavoj Hrvatskoj.

Počast svim hrvatskim antifašistima koji su u Drugom svjetskom ratu svoje živote položili u borbi za slobodu od nacizma i fašizma te Hrvatskoj osigurali mjesto među pobjednicima Drugog svjetskog rata državni vrh je odao u Brezovici kod Siska, na mjestu osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda. Hrvatski državni praznik obilježen je i odavanjem počasti pred spomen-obilježjima stotinama poginulih antifašista u našim mjestima. Štovanje žrtve svojih predaka i vrednota na kojima je utemeljena suvremena demokratska hrvatska  država javno su obznanili Pirovčani.

– Jutros smo obilježili Dan antifašističke borbe! Hrvatski antifašisti dali su svoj veliki doprinos u pobjedi nad nacizmom i fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Ta borba bila je preduvjet za izgradnju današnje demokratske i ujedinjene Europe – objavio je na FB-u pirovački načelnik Ivan Gulam.

Jutros smo obilježili Dan antifašističke borbe!
Hrvatski antifašisti dali su svoj veliki doprinos u pobjedi nad…

Objavljuje Ivan GulamUtorak, 22. lipnja 2021.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here