Murterski načelnik za sad bez potpore većine u Općinskom vijeću

0
2381
Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Murtera (Foto: Općina Murter-Kornati)

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati u četvrtak u Društvenom centru Jedro za predsjednika je izabran Krešimir Mudonja.

Dosadašnji načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov na izborima 16. svibnja kao nezavisni kandidat je osvojio još jedan mandat na mjestu načelnika, ali njegova nezavisna lista nije dobila većinu Općinskom vijeću (POVEZNICA – DIP). Uz četvero vijećnika s Kandidacijske liste grupe birača nositelja Tonija Turčinova Murterini su u Vijeće izabrali troje s Kandidaciske liste grupe birača nositeljice Ivane Šimat te dvojicu vijećnika s kandidacijske liste HDZ-a, pa su na konstituirajućoj sjednici u četvrtak prisegu položili: Jure Mudronja, Sandra Bašić, Maja Barešić i Dorjana Juraga,  Ivana Šimat, Marko Ježina i Krešimir Mudronja te Ante Turčinov i Danijel Ježina.
Nezavisni vijećnici Sandra Bašić, Jure Mudronja i Maja Barešić za predsjednicu Općinskog vijeća su predložili nositeljicu konkurentske nezavisne liste Ivanu Šimat, ali je pokušaj suradnje dvaju nezavisnih lista kojom bi načelnik Toni Turčinov osigurao potporu većine predstavničkog tijela neslavno propao.    Ante Turčinov i Danijel Ježina iz HDZ-a, zajedno sa Krešimirom Mudronjom i Markom Ježinom za predsjednika su predložili Krešimira Mudronju, za kojeg je glasovalo petero vijećnika, a četvero je bilo suzdržano.
Načelnik Toni Turčinov je izrazio žaljenje što predsjednica vijeća nije Ivana Šimat, kao nositeljica liste i kandidatkinja koja je, nakon njega, dobila najveći broj glasova na izborima, ali je uz čestitke Mudronji na izboru rekao da se nada suradnji.
– Nadam se da ćemo svi zajedno konstruktivno raditi na projektima koji su već pripremljeni ili u tijeku. Nadam se dobroj suradnji – rekao je Toni Turčinov.
Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Murtera (Foto: Općina Murter-Kornati)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here