Predsjednik tišnjanskog Općinskog vijeća je nezavisni Nikša Pirjak

0
2467
Tišnjanski vijećnici s načelnikom Kristijanom Jarebom i pravnicom Marijanom Pavić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tisno za predsjednika je na prijedlog SDP-a izabran nezavisni vijećnik Nikša Pirjak, a potpredsjednici su SDP-ovka Anđelina Jušić i nezavisni Matija Brkić.

– Pred nama su četiri uzbudljive godine i nadam se da ćemo u Vijeću svi zajedno afirmativno raditi na dobrobit korist svih mjesta naše općine. Nadam se da ovaj saziv neće dijeliti stranačke i druge boje, da ćemo djelovati svi skupa te da će pravi projekti i dobre namjere uvijek prolaziti na našim sjednicama – rekao je u prvom obraćanju novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Općine Tisno.

Vijećnicu su prisegu polagali pod maskama (Foto Rudinapress/H. Pavić)

Novoustrojeno Vijeće je pozdravio novi načelnik Općine Tisno Kristijan Jareb.  Čestitajući  svim izabranim vijećnicima na izboru i položenoj prisezi rekao je tek da se nada dobroj suradnji te pozvao vijećnike na zajedničko fotografiranje i druženje u “Brošćici”. Temeljen rezultata izbora održanih 16. svibnja (POVEZNICA – Rezultati izbora) na današnjoj sjednici prisegu je 13 vijećnika:  Ivan Klarin, Marko Barin Turica, Anđelina Jušić, Karlo Klarin i Ivana Vlašić s liste SDP-a, Jere Pavić i Matija Brkić s nezavisne liste nositelja Jere Pavića, Nikša Pirjak i Kažimir Bračanov s nezavisne liste Nikše Pirjaka, Zvončica Dora Modrušan i Petra Kapov s liste HDZ-a i HSU-a, te Bruno Frkić i Ante Magazin, nositelji nezavisnih lista iz Tisnog i Betine.

Nikšu Pirjaka za predsjednika Vijeća predložio je SDP, a izabran je debelom većinom od osam glasova. Osim  pet vijećnika SDP-a i dva glasa  “jezerske” nezavisne liste čiji je nositelj, za Pirjaka je ruku digao i nezavisni Bruno Frkić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here