Županiju preuzeo novi župan Marko Jelić

0
1314
Goran Pauk i Marko Jelić na današnjoj primopredaji (Foto: snimka zaslona/šibenikin)

Novoizabrani župan Marko Jelić danas u 11.30 sati od svog prethodnika Gorana Pauka preuzeo je upravljanje Šibensko-kninskom županijom.

Ceremonija preuzimanja Županije javna te su Jelić i Pauk dali izjave i odgovarali na pitanja novinara.

– Marku sam predao sve dokumente koji govore o stanju u županiji. To je išlo brzo, ekspresno. Njemu i njegovoj zamjenici želim svako dobro u vođenju županije. Neka bude  sto puta uspješnija nego što je bila do sad. Sve u županijskoj administraciji ostavljam sa čistim računima, puna srca i mirne savjesti – rekao je Pauk.

Goran Pauk je vodio županiju čak 15 godina. Uz zahvalu svima koji su s njim radili, priznao je da su rastanci s kolegama posljednjih bili vrlo emotivni, a o planovima za budućnost je rekao samo da će se dobro odmoriti.

– Zahvaljujem se gospodinu Pauku i svima u županijskoj upravi što su predali vlast i što smo uspješno obavili sve predradnje za primopredaju i zahvaljujem na 15 godina dužnosničkog mandata. Biti 15 godina izabrani župan, to je velika stvar. Nastavit ćemo sve projekte koji su započeti i nastojat ćemo ih završiti te po potrebi prilagoditi. Cijelo vrijeme smo zastupali inkluzivnost i jednakost i tako ćemo se i ponašati – kazao je Jelić.

Najavio je da s poslom počinje odmah.

– Imamo neka otvorena pitanja. Gospodin Pauk mi je prenio informacije što sad treba žurno rješavati tako da ćemo se toga odmah uhvatiti. Zamjenici su tu, spremni su. Idemo – kazao je.

Bivši gradonačelnik Knina i novi župan  Marko Jelić ostaje živjeti u Kninu te će svaki dan autom voziti 56 kilometara do ureda u Šibeniku, što bi moglo ubrzati izgradnju mnogo puta najavljivane brze ceste Šibenik-Knin.

– Nastojat ću svaki dan biti ovdje. I moj zamjenik Vukmirović putuje, možda kojih sedam kilometara manje od mene jer je u susjednoj općini Biskupija, ali u svakom slučaju, to nije nikakav problem. Ja sam cijeli radni vijek putovao na posao. 56 kilometara nije veliki problem, a nastojat ćemo završiti tu cestu, ili bar započeti pa ćemo vidjeti – kroz smijeh je kazao Jelić.

 

 

Primopredaja vlasti u Županiji

Objavljuje ŠibenikIN u Petak, 4. lipnja 2021.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here