IZBORI 2021. Edgar Skračić – za besplatne vrtiće, parkiranje, pražnjenje crnih jama

0
2615
Kandidat Edgar Skračić s premijerom Plenkovićem nekib dan u Vodicama (Foto: HDZ)

U drugom krugu izbora u nedjelju se bira načelnik Općine Tisno – odlučuje se između 38-godišnjeg inženjera elektrotehnike iz Tisnog Kristijana Jareba (SDP) i 63-godišnjeg diplomiranog inženjera strojarstva iz Betine Edgara Skračića (HDZ).

Kandidatima smo poslali pet istih pitanja u nadi da će odgovori čitateljima olakšati odluku.

Zašto Edgar, a ne Kristijan?

Moj protukandidat je vrlo simpatičan, pametan mladi čovjek, ali nisam siguran da je to dovoljno za dobro vođenje općine. Mojih prednosti nad njim je čitav niz – školovaniji sam, materijalno sam osiguran i neovisan, imam neusporedivo veće radno i životno iskustvo u multinacionalnim kompanijama na četiri kontinenta te sam spremniji sam voditi općinu u pravom smjeru. Nemojte zabiti autogol razmišljanjima poput “ovaj zastupa moju omiljenu stranku, podoban je, dobar je čovik, simpatičan je, Tišnjanin je” itd. To neće dati kruva ni vama ni budućim generacijama.

2. Izdvojite jedno – glavno predizborno obećanje za Općinu i po jedno za svako od mjesta.

U Općini bi mi prioritet bila kanalizacija. Bez nje se ne može razmišljati ni o kakvom razvoju. U Tisnom bi to svakako bilo konačno uređenje marine na Luci, u Jezerima  Društvenog doma i njegovo stavljanje u javnu funkciju, u Betini uređenje lučice i komunalnih vezova, u Dubravi nadogradnja i uređenje društvenog doma, a u Dazlini dovođenje vode i asfalta do Burića i Špadinovih.

Moj program je socijaldemokratski orijentiran više od programa SDP-a. Ozbiljno nudim besplatni vrtić s ciljem demografske obnove, besplatno parkiranje za stanovnike općine i pražnjenje crnih jama jedan puta godišnje o općinskom trošku. Radovi na kanalizaciji moraju započeti na jesen. U tome imam potporu stranke. Drugi veći projekti, uglavnom u javnom pomorskom dobru, su već dogovoreni sa ministrom Olegom Butkovićem.

3. Oba kandidata za načelnika su, najblaže rečeno, netipična za stranku koja ih kandidira – lijevi SDP kandidira istaknutog člana crkvene zajednice koji rijetko propušta misu i nosi križ u procesijama, dok je kandidat konzervativnog HDZ-a autor knjige “S one strane preljuba”, u kojoj se predstavlja kao čovjek prilično širokih svjetonazora. Postoji li neko jednostavno objašnjenje?

Za vođenje općine sigurno nije presudna ni najvažnija ideologija. Na ovim izborima biramo osobu koja će na čelu općine odrađivati čitav niz poslova bitnih za funkcioniranje svakodnevnog života. Tu do izražaja dolazi sposobnost, znanje i osobni integritet. Svjetonazor nije najvažniji. Stranka je važna u mjeri u kojoj osigurava okvir za djelovanje i pomaže za brže rješavanje problema i ostvarivanje projekata. Knjigu “S one strane preljuba” sam napisao kao putopisni roman, u formi u kojoj se izmjenjuju fikcija i stvarni doživljaji, pa svatko o meni može zaključiti što god hoće. Sigurno je samo da cijeli život borim protiv predrasuda, malograđanske ili malomišćanske zatucanosti i svake okraničenosti. Okrenut sam budućnosti i zanima me napredak općine i svakog njenog mista, a HDZ je moderna stranka kroz koju se taj napredak ostvaruje.

4. Što je prva stvar koju ćete napraviti nakon preuzimanja vlasti i upoznavanja sa stanjem u Općini Tisno?

Najprije treba utvrditi, pa onda i učiniti javno dostupnima informacije o stanju općinskih financija. Puno se puta pitalo gdje je završilo 30 milijuna od prodaje tišnjanske Jazine Rusima i govorilo o dugovima, minusima i bankrotu Općine Tisno, a jasnih i uvjerljivih odgovora nije bilo.

5. Koja bi bila vaša posljednja predizborna poruka?

Zahvaljujem biračima na dosadašnjoj potpori i pozivam da u nedjelju još jednom izađu na biralište. Pred vama je važna odluka,ne dajte da drugi odlučuju umjesto vas!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here