IZBORI 2021. Kandidat HDZ-a za tišnjanskog načelnika je Betinjanin Edgar Skračić

0
3375
Edgar Skračić je kandidaturu predao u srijedu popodne (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kandidat HDZ-a za načelnika Općine Tisno je Betinjanin Edgar Skračić. Kandidaturu potkrijepljenu sa 220 potpisa Državnom izbornom povjerenstvu je predao u utorak popodne.

Široj javnosti nepoznati 63-godišnji godišnji povratnik iz dijaspore donio je odluku o kandidaturi neposredno pred ove izbore, a u stranku se učlanio prije samo dva mjeseca.

– Prigovaraju da nisam autohtoni HDZ-ovac, ali moj je svjetonazor takav da ne pripadam nigdje drugdje – kaže Skračić.

U Australiju je otišao davne 1989. godine. Diploma zagrebačkog PMF-a i petogodišnje radno iskustvo u šibenskom TLM-u, odakle je otišao s mjesta pomoćnika upravitelja elektrolize, odredili su njegovu karijeru preko oceana – u Tasmaniji,  Mozambiku, Indiji, na Madagaskaru je radio upravljajući velikim pogonima za ekstrakciju i(li) obradu poluplemenitih metala. U Indiji je, kaže, vodio tvornicu sa tisuću zaposlenika, redom visokokvalificiranih…

Edgar Skračić u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Iskustvo koje je stjecao desetljeća na vodećim mjestima u velikim metalurškim sustavima diljem svijeta iskoristio bi i u vođenju Općine.

– Za početak bio bi prešli na racionalno gospodarenje općinskim prihodima. Izvrsnost bi postizali kroz koncepte koji su u svijetu poznat kao Lean management i Inclusive management – kaže Skračić.

Na izborima  16. svibnja načelnik Općine Tisno bi trebao biti izabran između petorice stranačkih i nezavisnih kandidata. Rok za predaju kandidatura i kandidacijskih lista istječe sutra u ponoć.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here