TISNO Pet kandidata za načelnika

0
3258
Kandidati za tišnjanskog načelnika Lovre Crvelin i Denis Komšić jučer su se sreli i razmijenili potpise (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na izborima 16. svibnja biramo nove načelnike općina i župana te nova općinska vijeća i Županijsku skupštinu. Natjecanje za mjesto tišnjanskog načelnika za sada su najavila petorica, no za kandidaturu još valja prikupiti 150 potpisa i do ponoći 29. travnja ih predati izbornom povjerenstvu.

Dvije će najveće stranke potpise za svoje kandidate za načelnika Općine Tisno – za Tišnjanina Kristijana Jareba (SDP) i Betinjanina Edgarda Skračića (HDZ) –  lako prikupiti među svojim članstvom, zbog čega je u obilasku birača na javnim mjestima lakše sresti ostalu trojicu kandidata – Jezeranina Valerija Bračanova (Nezavisni kandidat) te Tišnjane Lovru Crvelina (Živi zid) i Denisa Komšića (Nezavisni).

Lovre Crvelin danas popodne je potpise prikupljao u Tisnom (Foto: H. Pavić/ Rudinapress)

Uspjeh Lovre Crvelina bio je iznenađenje prošlih lokalnih izbora u Tisnom. Osim za samo sudjelovanje u radu Općinskog vijeća u Tisnom, on je protekle četiri godine iskoristio za stjecanje znanja i političkog iskustva u Zagrebu i Bruxsellesu, a stekao je i diplomu prvostupnika studija filozofije, kulture i kroatologije. Kompetencije su mu sada znatno veće i zato vjeruje da će izborni rezultat iznenaditi na svim razinama. Osim za mjesto načelnika Općine Tisno,  natječe se i za mjesta u Općinskom vijeću i u Županijskoj skupštini.  Bit će, kaže, na začelju liste grupe birača nositelja Bruna Frkića, dok s listom nositelja Stipe Petrine cilja na prolaz u Skupštinu. Najavljuje da će 16. svibnja još jednom dobro protresti lokalnu političku scenu i mnogima pomrsiti izbornu kombinatoriku.

– Živimo na najboljem mjestu na svijetu i nema razloga da ne budemo najbolja općina ili najbolja županija. To ćemo postići primjenom novih znanja i tehnologija, uz aktivaciju postojećih resursa. Moguće je. Imamo program i imamo ljude koji će ga ostvariti – kaže Crvelin.

Denis Komšić potpise je prikupljao ispred mesnice Nakić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dok Crvelin i njegova ekipa potpise radije traže u domovima birača, zbog mogućnosti neposrednog i neometanog osobnog pristupa svakom čovjeku ili obitelji, nezavisni  kandidat za načelnika Općine Tisno Denis Komšić preferira otvoreni prostor koji mu omogućava istovremeno komunicirati s više ljudi. Jučer se do podne za Komšića moglo potpisati na Rudini, a od podne ispred mesnice Nakić kod mosta.

– Nisam baš bio samouvjeren u pogledu potpore sumještana jer, kako se kaže, najteže je biti prorok u svome selu.  No, Tišnjani pozdravljaju moj entuzijazam i evo, još malo i već ću imati stotinu potpisa – rekao nam je Komšić.

Denis Komšić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Nakon 25 godina izbivanja iz Tisnog, koje je proveo studirajući i radeći u Zadru, Zagrebu, Rimu, Lisabonu, Barceloni, Istanbulu… Komšić se nedavno vratio u svoje selo. Fakultet, strani jezici i bogato iskustvo, kaže, stranački neopredijeljenima nisu garancija za neki dobar posao. Trenutno radi kao konobar i za prikupljanje potpisa je vlasnicu kafića u kojem radi zamolio slobodan dan.
 – Želim pružiti kako mladima tako i starijima mogućnost da rade i participiraju u krojenju ideja i stvaranju boljeg mjesta za život bez obzira na stranačku ne/pripadnost. Želim ostati nezavisan do kraja, a jedino mjerilo mog rada bit će naši ljudi, stanovnici Općine Tisno: Betinjani, Jezerani, Tišnjani, Dubravari i Dazlinjari – kaže Komšić, pozivajući sve, a posebno one neopredijeljene ili razočarane, da ne grintaju, nego da preuzmu odgovornost i uključe se u politiku barem u toj mjeri da potpišu nečiju kandidaturu i da 16. svibnja glasuju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here