IZBORI 2020. Ivan Gulam: Važno je da svoj stav pokažu i obični građani

0
1326
Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U nedjelju, 5. srpnja izlazimo na izbore i odlučujemo tko će sljedeće četiri godine voditi Hrvatsku. Restart koalicija ili HDZ?! Pitanje je malo složenije, a pojasnit će nam ga naši susjedi, Tišnjanin i dva Pirovčana koji se natječu za mjesto saborskog zastupnika – Lovre Crvelin, Ivan Gulam i Igor Meić.

Zašto je važno u nedjelju izaći na Izbore?

– U demokraciji imamo pravo birati i biti birani, a ove nedjelje odlučujemo o smjeru naše države u iduće četiri godine. Nije svejedno tko će nas u Saboru predstavljati i nije svejedno tko će nas voditi u trenucima kad nas očekuje sasvim sigurno jaka gospodarska kriza. Pozivam građane da poštuju sve epidemiološke mjere, zaštite sebe i svoje bližnje i izađu na birališta. Oni stranački obojani, koji očekuju zaposlenja i poslove sigurno će izaći i zato je važno da izađemo i svi mi „obični“ građani i pokažemo svoj stav.

Što vas osobno obilježava i najjasnije razlikuje od vaših protukandidata, a vašu stranku/koaliciju od suparničkih?

Svatko tko prati naš rad protekla gotova dva mandata zna koliko smo pozitivnih iskoraka kao općina napravili. Obilježava nas rezultat koji isporučujemo. Utrostručen je općinski proračun, prihodi komunalnog, broj noćenja, a prepoznati smo i već duže kao općina koja u značajnoj mjeri zna aplicirati i koristiti EU sredstva. Jučer smo dobili i peticu za transparentnost općinskog proračuna od strane Instituta za financije, a upravo tu ocjenu dobili smo i svi drugi načelnici i gradonačelnici iz naše koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus što nikako nije slučajno. Provjerite druge političke opcije mogu li se pohvaliti tom činjenicom. Naša koalicija jedina je nova opcija okupljenog političkog centra na ovim izborima, a na našim listama nalaze se dokazani borci za bolje pravosuđe (Dalija Orešković), zdravstvo (Boro Nogalo), obrazovanje (Ivica Puljak), položaj poduzetnika (Davor Huić) i to je ono što nas izdvaja od drugih. Mi već realiziramo godinama u različitim poljima ono što drugi obećavaju. Ovo je koalicija čistih ruku i srca. 3. Nabrojite najvažnija predizborna obećanja stranke/koalicije i vaše osobno obećanje/poruku sumještanima. Najvažniji cilj koji si postavljamo kao koalicija je spriječiti da država i dalje bude svrha sama sebi. Planiramo državu „izbaciti iz novčanika“ naših građana, dakle planiramo smanjenje poreza zbog podizanja standarda i konkretno uvođenje jedinstvene stope poreza na dohodak od 10%, ukidanje poreza na dobit pri reinvestiranju i ukidanje brojnih besmislenih parafiskalnih nameta koji guše društvo i gospodarstvo. Želimo smanjenje javne uprave za 20% i digitalizaciju procesa koja će pomoći iskorijeniti korupciju te imamo fokus na zeleno gospodarstvo i održivi turizam. Hrvatska konačno mora uhvatiti korak sa 4. industrijskom revolucijom kako bi pobjegli sa europskog gospodarskog dna. Moj fokus, ukoliko dobijem povjerenje, i dalje će ostati vođenje Općine Pirovac. Sabor me zanima kao poluga da započete i planirane pirovačke projekte još brže izlobiram tj. realiziram. Želim pomoći i da se riješe problemi kojima naša Županija obiluje, problem Hitne pomoći na Otoku Murteru, linijskog prijevoza prema Tribunju i Murteru, gospodarske i demografske zapuštenosti našeg zaleđa koje nitko ne spominje itd.. Sjediti u Saboru kao panj, raditi cirkus i glasati za ono s čim se ne slažem ne mislim. Svjedoci smo da brojni zastupnici Dalmaciju i svoj kraj nažalost zaborave čim prođu Sv. Rok, a brojni izabrani u našoj Županiji žive samo „na papiru“.

Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Prognoze i poruka biračima:

– Zanima me isključivo koalicija koju predstavljam. Posljednje ankete daju nam prolaz u praktički svim zagrebačkim izbornim jedinicama, dobre šanse imamo i na sjeveru Hrvatske, a vjerujem da ćemo na posljednjim anketama taj trend uhvatiti i u Dalmaciji. Glas našoj koaliciji definitivno neće biti bačen. Ne želimo ništa sa lijevim i desnim ekstremima, onima koji žele uzimati novac građana iz drugog mirovinskog stupa ili koji misle da su ženske maternice državna imovina. Želimo sudjelovati u Vladi RH koja će napraviti značajne i teške promjene koje mogu imati dugoročne pozitivne učinke, pa makar i izgubili sve iduće izbore. Ukoliko ne bude mogućnosti da realiziramo takve promjene onda u novoj Vladi RH ne treba sudjelovati.

Ukoliko žele promjene pozivam građane da zaokruže listu broj 5 ove nedjelje i preferencijalno moje ime na drugom mjestu jer vjerujem da neću nikog razočarati svojim ponašanjem i zalaganjem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here