IVINJ Jezersko-tišnjanski Veterani slavili na povijesnom Turniru na male branke

0
2015
Mate Pikolo - zgoditak kroz noge vratara nije regularan (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

“Što je vama? Kakav turnir? Pa na Ivinju nemamo nikakvo igralište!” – odgovaralo se namjernicima u subotu na Ivinju, no sve je ubrzo iznenadio prvi ivinjarski Turnir na male branke.

Nastupilo je šest momčadi sastavljenih od mladih i ne baš tako mladih, ali ništa manje perspektivnih, nogometaša iz svih mjesta otoka, s Ivinja, Dubrave, Dazline, Tribunja, Vodica, Srime, Šibenika… Pobjedom nad tišnjanskim Uzdanicama (Neno Stegić, Stipe Fris, Davor Kulušić, Elvis Bogdanović i vratar Mate Pikolo) u finalu su neočekivano odnijeli jezersko-tišnjanski Veterani (Hrvoje Čorkalo Hrčo, Kristijan Jareb, Mile Stegić Skočo, Jakov Čuzela Papata, Valerio Bračanov i Gaga na golu).

Za osvjetljenje je zaslužan Bruno Frkić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Prvo poluvrijeme završilo je uvjerljivim vodstvom Uzdanica, koji su slovili kao favoriti turnira. No, nakon 2:0 za Uzdanice, Veterani su se u drugom dijelu utakmice iznenada probudili. Hrvoje Čorkalo Hrčo iznenada je zatresao mrežu iza vratara Uzdanica Mate Pirije Pikola, da bi Jakov Čuzela Papata izjednačio rezultat i tako Mili Stegiću Skoči omogućio završni udarac za prelazak Veterana u vodstvo i pobjedu rezultatom 3:2.

Urođeni talent i 35 godina s loptom – Hrčo je do gola čistio sve pred sobom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osim ishoda finalne utakmice i izvrsne igre pojedinaca za koje se smatralo da imaju dvije lijeve noge, prvi ivinjarski Turnir na male branke iznenadio je i dobrom organizacijom. Izvrstan ili neočekivano dobar je bio i odaziv, igrača i publike. Organizatori povijesnog sportskog susreta na Ivinju su Neno Stegić i Josip Barić, na čijoj farmi je uređeno igralište. Sudio je Branko Pavlov Bajoka, program su vodili Zorana Gulam-Marov i Frane Frkić Rižo. Publika i igrači su nakon turnira zabavljali uz Laganini bend, pečeno janje, kozlića na lešo i kazan graha s kobasicama.

Zanosna voditeljica okupirala je mnogima više pozornosti nego sama lopta (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Turnir je više nego uspio i najavljeno je njegovo ponovno održavanje. No, novi sportski event na Ivinju bi se mogao dogoditi već za dva tjedna. Pao je, naime, dogovor da se ovdje upriliči i prvenstvo u balotama. Zahvaljujući uspjehu premijernog turnira, uspjeh je osiguran svemu što će se ubuduće odvijati na ovom igralištu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here