IZBORI Šef SDP-a na otoku – Tisno je postaja koja se ne preskače

1
3862
Bernardić danas u Tisnom (Foto: Rudinapress)

U sklopu priprema za parlamentarne izbore predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić danas je u radnom posjetu IX. izbornoj jedinici, a sa članovima i dužnosnicima sastao se i u Tisnom.

– Općina Tisno je oaza SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji, gdje smo 12 godina na vlasti i gdje SDP ne gubi ni jedne izbore. Kada se želi uspjeh, mi smo postaja koju se ne preskače – rekao je nakon sastanka u Društvenom domu u Tisnom Karlo Klarin, predsjednik Općinske organizacije SDP-a.

Bernardića je dočekao predsjednik SDP-a Općine Tisno Karlo Klarin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Davor Bernardić izjavu je novinarima dao u Šibeniku, gdje je najavio pomoć turizmu kroz nekoliko prijedloga zakona. Planira uvođenje od deset posto PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu kao direktan oblik pomoći. Ugostitelji i poduzetnici u turizmu, smatra šef SDP-a, nisu zaslužili plaćati najskuplji PDV u Europi.
– U ovom trenutku u Hrvatskoj on iznosi 25 posto i tako jednostavno ne mogu biti konkurentni sa zemljama naše mediteranske konkurencije. Ova Vlada je imala maćehinski odnos prema turizmu, a naš je cilj da to ispravimo i pomognemo malim poduzetnicima da dođu do većih kredita – kazao je Bernardić.

SDP-ovci u Društvenom domu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Napominje da im treba osigurati i dodatno proširenje postojećih kapaciteta, sredstva za izgradnju malih hotela te izgradnju restorana kroz sredstva HABOR-a.
– Država treba osigurati i drugačiji odnos prema poslovnim bankama te da novac iz banaka ide prema gospodarstvu. To će SDP čim preuzme odgovornost za našu zemlju prvo napraviti – rekao je Bernardić.

Izvor: Vijesti Danas

Na sastanku SDP-ovaca u Tisnom nije bilo načelnika Općine Tisno i saborskog zastupnika Ivana Klarina, no skup je prošao bez prozivki i bez službenog obrazloženja nedolaska,.

1 KOMENTAR

  1. I bolje je je da nije bilo i nema socialno – demokratski i neitelegentog Klarina. Nama triba intelegecija, inovacija, sociale osjetljivost, itd A Klarin neka lovi Glamoce u jezerskoj rivi…..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here