Murter i Betina oslobođeni karantene!

0
1746

Sukladno današnjem zaključku Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo za Murter i Betinu! – stoji današnjem Zaključku Stožera civilne Šibensko-kninske županije.

Dana 15. i 16. travnja 2020., stoji u obrazloženju, testiralo se još dvije skupine ljudi u Murteru, kako bi epidemiolozi provjerili ima li nekontroliranog širenja bolesti u općoj populaciji. – Po pristiglim nalazima danas, 18. travnja 2020., a koji su svi negativni, epidemiolozi su zaključili da nema potrebe za produljenjem karantenskih mjera za mjesta Murter i Betina – javljaju iz županijskog stožera.

Na području naše županije od jučer nema novih pozitivnih nalaza, tako da je na današnji dan ukupno 81 osoba zaražena koronavirusom. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 18 ozdravljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 467 osoba, od čega je 310 kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 383 osobe. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Prema mišljenju epidemiologa, trenutna situacija u Murteru, vezano za obolijevanje od bolesti COVID-19 ocjenjuje se kao dobra. Od početka epidemiološke obrade u Murteru imali smo 28 oboljelih osoba, 162 osobe pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju 14 dana, od kojih je trenutno 12 aktivnih. Od zadnje novooboljele osobe, koja nije bila poznati kontakt oboljele osobe, niti je bila pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, prošlo je 9 dana. U međuvremenu se razbolio obiteljski kontakt navedene osobe, što nije neočekivano.

Zdravstvene preporuke i dalje su na snazi, upozorava Stožer, i poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. – Zato ponovo apeliramo na sve građane, ostanite u svojim kućama, održavate higijenu i poštujte fizičku distancu – poziva Stožer.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here