Murterskim dišpetom protiv gladi, kuge, neimaštine i koronavirusa

0
1466
Toni Turčinov (Foto: Općina Murter-Kornati)

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov obratio se sumještankama i sumještanima emotivnom uskršnjom čestitkom u kojoj ih poziva na zajedništvo i prkos.

Čestitku prenosimo bez kraćenja i intervencija:

Drage Murterke i Murterini,
Mnogo puta do sada, kao i u ovom teškim vremenima koja su nas preko noći zadesila i prekinula naš dosadašnji način života izokrećući nam sve naopačke u scenarij kakav nikad nismo mogli zamisliti – nevolja nas je spojila u još snažniju, veću obitelj kojoj je jedino postalo važno bodriti i pomagati jedni drugima, beskompromisno, potpuno, s puno najvećih emocija.
Nikom od nas nije lako, neizdrživ je pritisak ovakvih dana koji su postali svakodnevica, posebno mislim na stroge mjere koje je donijela karantena uz niz pravila koja moramo poštovati.
Od srca vam molim, budimo, potrudimo se biti još snažniji, smireniji, pronađimo u sebi onaj naš murterski dišpet, kojim su naši stari prevladali i glad, kugu, neimaštinu, iskrčili kamenjare…
Stisnimo zube, ugledajmo se na njih, nek nam njihov nesalomljiv duh bude uzor, motivacija – pokažimo sebi, svojim bližnjima i svim ostalima da u nama ima snage da pobijedimo sve ovo zlo koje nas je nadvilo. Izdržimo, borimo se još neko vrijeme, da našim potomcima bude lakše, da oni mogu svojoj djeci pričati s ponosom o nama, kao što smo mi s ponosom pričali o našim starima.
Bog nam je dao da ovo prođemo kroz Veliki tjedan, tjedan kad moramo biti kršćani i biti unutar svojih obitelji. Posvetimo se starima, budimo uz svoju djecu, otvorimo oči i dušu, dajmo jedi drugima potporu i ljubav koja će nam dati snage da ovo izdržimo do kraja.
ŽELIM VAM SVIMA SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!
Vas načelnik Toni

Drage Murterke i Murterini,

Mnogo puta do sada, kao i u ovom teškim vremenima koja su nas preko noći zadesila i…

Objavljuje Općina Murter-KornatiČetvrtak, 9. travnja 2020.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here