Danas nema novozaraženih, nitko ne krši samoizolaciju

0
1120
Načelnica Stožera civilne zaštite OMK (Foto: OMK)

Na dan 30. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID19 – javljaju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na Odjelu infektologije je hospitalizirano trinaest pacijenata, kod jedanaest pacijenata je potvrđen COVID-19 i nisu na respiratoru.
Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 464 osobe od kojih je 120 bilo u kontaktu s oboljelima. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.
Preko Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, zaštitna oprema se kontinuirano doprema iz robnih rezervi i raspoređuje unutar ustanova zdravstvenog sustava Šibensko-kninske županije.
I dalje se apelira da ljudi poštuju sve mjere i preporuke struke. Iizlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje epidemije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here