COVID-19 škveru ne ugrožava ni razvojne planove, a kamoli plaće

0
2051
Marina i brodogradilište Betina (Foto: Rudinapress)

Član uprave Marine i brodogradilišta d. o. o. Betina Petar Jakovčev putem našeg portala poručuje radnicima, poslovnim partnerima i klijentima da zbog karantene neće trpiti štetu.

Policijskom blokadom u Lovišćima Murter i Betina su u srijedu od 8.45 ujutro odsječeni od svijeta. Kako se gospodarstvo našeg otoka temelji na sezonskom turizmu, šteta od pandemije koronavirusa još se ne osjeća. Jedna od značajnih ovdašnjih tvrtki koja intenzivno posluje tijekom cijele godine je Marina i brodogradilište d. o. o. Betina. Zbog karantene na posao dolazi samo šestina radnika, no tvrtka svima jamči isplatu plaća, a i dospjelih obveza kooperantima.

Petar Jakovčev (Foto: Rudinapress/Marina i brodogradilište Betina)

– Karantena neće ugroziti poslovanje brodogradilišta i marine Betina, najvećeg poslodavca u Općini Tisno i Općini Murter-Kornati. Neće utjecati ni na naše razvojne planove, a kamoli ugroziti isplatu plaća za naših 120 radnika. Tvrtka je stabilna, obavljamo sve preuzete obveze i vršimo isplate unatoč manjku radnika – rekao je Jakovčev.

Radnici nisu samo s otoka, već ih ima od Pirovca do Brodarice. Na posao ih zbog karantene može doći samo 20.

– Usprkos manjku radnika, nadzor i održavanje nisu dovedeni u pitanje. Sva plovila u moru i na suhom vezu su primjereno zbrinuta. Nema mjesta zabrinutosti – rekao je Jakovčev, koji za sigurnost poslovanja zahvaljuje požrtvovnosti radnika koji uspijevaju doći na posao.

– Plaće nisu upitne. Izrazito smo stabilni, tako da se ni kooperanti ne trebaju bojati – rekao je Petar Jakovčev.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here