TISNO Istočna Gomilica dobila novu rivu

0
3184
Obala na Istočnoj Gomilici dobiva dostojan izgled (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U samom je završnici uređenje rive na Istočnoj Gomilici u Tisnom, 3,6 milijuna kuna vrijedna investicija Općine Tisno i Ministarstva regionalnog razvoja.

Općina i država financiraju projekt u omjeru 60 % : 40 %, rivu je projektirao Srudio Arx d.o.o., a izvođač je Bučić gradnja. Njime je uređen prostor od mosta do Vile koji je bio u prilično lošem stanju. Saniran je obalni zid, popločana šetnica, posađena su nova stabla, stiže cvijeće, postavljeno je novo čekalište autobusa s kioskom, nove klupe, koševi za smeće, rasvjeta… Ovim je dostojan izgled dobio i obalni krak koji je zbog The Gardena posljednjih godina sve prometniji.

Montirano je novo čekalište autobusa i trafika (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općina je od 2014. godine do sada u uređenje obale u samom Tisnom investirala okruglo 20 milijuna kuna, a investicija će biti i dalje. Jedan od posljednjih neuređenih dijelova obale je na Luci, na samom ulazu u Tisno. Od Vile do vatrogasnog doma su uređeni šetnica i plaža, a dalje se ne može jer se radi o lučkom području kojim upravlja Vlada RH.

– Do sada je propalo ukupno šest natječaja za dodjelu koncesije i gradnju marine na Luci pa smo prostornim planom koncesioniranje spustili na županijsku razinu. Ne uspije li Županija kroz dva natječaja pronaći koncesionara, Općina će tu urediti lučicu za komunalne vezove – otkriva nam plan Općine Tisno za Luku načelnik Ivan Klarin.

Radovi na Istočnoj Gomilici bit će finalizirani do Uskrsa.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here