Dođite u Betinu – večeras je “Noć muzeja”

0
1993

Muzej betinske drvene brodogradnje večeras priprema zanimljiv program kojim se petu godinu za redom pridružuje popularnoj nacionalnoj manifestaciji Noć muzeja.

Od 2005. godine kada je ustanovljena prerasla je u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. Ovogodišnja, 15. po redu jubilarna Noć muzeja ima za temu Velike obljetnice hrvatskih muzeja – obilježavat će se 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. U svjetlu ovogodišnje teme Muzej betinske drvene brodogradnje i Betina slave i svoj mali jubilej – 5. sudjelovanje u Noći muzeja. U Betini će večeras virtualno predstaviti neke hrvatske muzeje – Muzej Apoksiomena, Muzej Sinjske alke, Muzej Vučedolske kulture, Muzej antičkog stakla, Memorijalni centar Faust Vrančić i Memorijalni centar Nikola Tesla.

Program počinje od 18 sati, obilaskom Muzeja uz stručno vodstvo.  Projekcije promotivnih filmova hrvatskih muzeja su na rasporedu od 18.30, a u 19 sati je igra za djecu – snimanje TikTok videa. U 19.30 na gitari i klavijaturama nastupa Antonio Perina. Za to vrijeme, a sve do jedan u noći, volonteri i prijatelji betinskog muzeja posluživat će kuhano vino za sve posjetitelje, a večeru sprema MNK Kalafat. Sve ovo je, petu godinu za redom, za posjetitelje besplatno.

– Ispred Muzeja očekuje vas veselje i zabava uz naše vjerne lokalne pjevače! Očekujemo vas sve u Noći muzeja u petak 31. siječnja! – pozivaju iz betinskog muzeja.
.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here