U Murteru krivotvorenim pečatom i potpisom ukrali pet brodova

0
4528
Ilustracija - Rudinapress/H. Pavić)

 Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je o krađama, pronevjerama i prijevarama  kojima su  41-godišnjak, 35-godišnjak i 37-godišnjak u Murteru nezakonito pribavili 1.120.000 kuna.

Od 1. travnja 2018. do 31. siječnja ove godine počinili su ukupno 19 kaznenih djela,  pronevjeru, krađu, dvije prijevare, 10 krivotvorenja isprava i pet ovjeravanja neistinitog sadržaja. Kako navodi policija jutros u priopćenju za javnost, oštetili su trgovačko društvo sa sjedištem u Murteru i trgovačko društvo sa sjedištem u Zagreb, odnosno 51-godišnjaka i 40-godišnjaka, za oko 1.120.000 kuna.

Osumnjičeni 41-godišnjak je u Murteru protupravno prisvojio (ukrao) ukupno pet plovila s vanbrodskim motorima, koje mu je firma iz Zagreba povjerila, da bi potom krivotvorio pet računa. Koristeći se skenerom, napravio je lažne račune na koje je isprintao pečat i potpis vlasnika – trgovačkog društva iz Zagreba i potpis direktorice tog društva.

– Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 41-godišnjak u vremenu od 26.srpnja .2018. g. do 14. siječnja 2019. g. počinio više krivotvorenja isprave na način da je krivotvorio pet računa društva iz Murtera tako da je koristio izvornik pečata društva, a navedeni krivotvoreni računi su se odnosili na fiktivnu prodaju pet plovila sa izvan brodskim motorima od strane društva iz Kornata prema osumnjičenom 35-godišnjaku i 47-godišnjakinji. Osumnjičeni 35-godišnjak je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, tijekom prosinca 2018.g. i siječnja 2019.g. oštećenom 40-godišnjaku prodao tri plovila s vanbrodskim motorom sve to za novčani iznos od oko 60 000 EUR-a, Osumnjičeni 37-godišnjak je tijekom listopada 2018.g u Murteru sa suhog veza protupravno prisvojio plovilo trgovačkog društva iz Zagreba s izvan brodskim motorom, na koje okolnosti se provodi kriminalističko istraživanje – navodi policija.

Protiv trojice muškaraca Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je podnijeta kaznena prijava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here