KOŠARKA Dvije stotine košarkašica na dječjem turniru u Tisnom

0
1996

 Sportska dvorana u Tisnom i Košarkaški klub “Otok” iz Murtera bili su domaćini velikog dječjeg adventskog turnira na kojem je proteklog vikenda u Tisnom igralo preko 200 mladih košarkašica.

Ovo je već četvrti put da KK „Otok“ organizira ovakav sportski događaj, s tim da od lani sudjeluju djeca iz cijele Dalmacije, pa i šire. Uz male košarkašice s našeg otoka, u tri kategorije (U10, U12 i U14) igrale su njihove vršnjakinje iz Gospića, Škabrnje, Dubrovnika, Splita, Šibenika i Dugopolja. 
U najmlađoj kategoriji – U10 – slavila je dubrovačka Ragusa, drugoplasirana je bila „A“ ekipa domaćina KK Otok iz Murtera, treće su bile cure iz Dugopolja, dok su četvrto mjesto zauzele cure iz Akademije Anđa Jelavić iz Šibenika. Peto mjesto zauzela je „B“ ekipa domaćina koja je bila i daleko najmlađa na turniru, ali i oni su pokazali da će u budućnosti imati šta pokazati.
U srednjoj kategoriji – U12 – viđeno je nekoliko zanimljivih i neizvjesnih završnica, a na kraju su u uzbudljivom finalu, savladavši vršnjakinje iz Škabrnje, slavile domaće košarkašice KK „Otok“. Treće mjesto osvojila je ekipa Gospića, četvrta je bila „B“ ekipa domaćina KK „Otok“, dok je peto mjesto pripalo ŽKK Mislav iz Splita koje su u razigravanju bile bolje od drniških nada iz ŽKK „DOŠK“

Nakon borbe, trke, suza, radosti, smijeha i veselja, svaka kategorija imala je svoje „junake“

U najstarijoj kategoriji – U14 – već nakon polufinalnih utakmica se vidjelo da su cure iz Akademije „Žana Lelas“ fizički za nijansu jače od ostalih, pa su uvjerljivo i zasluženo slavile na turniru, ostvarivši dvije uvjerljive pobjede nad Gospićem u polufinalu, te domaćinom KK „Otok“ u finalu.
U utakmici za treće mjesto viđena je prava drama. Ekipa DOŠK-a je gotovo cijelu utakmicu bila u vodstvu, ali Gospić košem doslovce uz zvuk sirene pobjeđuje rezultatom 53:52 i osvaja broncu.

Trofeji (Foto: KK “Otok”)

Cjelodnevno sportsko nadmetanje bilo je puno trke, suza, radosti, smijeha i veselja. Pored samog rezultata, ističu organizatori, ovdje je najvažnije bilo druženje. Tu su stvorena nova prijateljstva i sportska rivalstva koja će kroz godine ovu djecu stvarati boljim ljudima. Za to se, među ostalim, ima zahvaliti i sponzorima ovih klubova, a KK „Otok“ ne propušta uputiti zahvalu Turističkoj zajednici Tisno, Općini Tisno, konobi Broščica, Djelo d.o.o kao i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji turnira.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here