Advent otvoren humanitarnom akcijom za topli obrok starijih

0
2090
Advent je otvorio Dječji zbor „Jezerski tići“ (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Paljenjem svjećica na plastičnom boru, nastupom zbora i puhačkog orkestra te prigodnim humanitarnim sajmom ispred zgrade Općine sinoć je svečano otvoren ovogodišnji Advent u Općini Tisno.

Niz od preko 50 kulturnih manifestacija koje se tijekom adventa održavaju u Dubravi, Tisnom, Jezerima i Betini otvorio je Dječji zbor „Jezerski tići“, potpomognut puhačkim orkestrom KUD-a Hartić. Pod parolom “U vrijeme darivanja, darujmo!” Narodna knjižnica i čitaonica već tradicionalno na početku adventa organizira humanitarni sajam.  Sinoć se na štandovima nudilo kuhano vino, čaj, kolači, rukotvorine, ukrasi… Kako je najavila ravnateljica knjižnice Silvia Čurić, prihod ovogodišnjeg sajma potrošit će se za topli obrok u Domu za starije, za one koje ga nisu u mogućnosti sami pripremati ni platiti.

Vrijedna volonterka tišnjanske knjižnice Andrea Mintaković je prva kad treba pomoći (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Rukotvorine i druge prigodne artikle sa svojih štandova sinoć su nudili Dječji vrtić Spužvica, Osnovna škola Vjekoslava Kaleba,  KUD Hartić, udruga Friends of Europe, Turistička zajednica te Narodna knjižnica i čitaonica, s vrijednom volonterkom Andreom Mintaković. Njeno ima u Tisnom odavna je sinonim za dobrovoljni i dobrotvorni rad, kao i za maštovite rukotvorine znatne upotrebne i umjetničke vrijednosti.

Humanitarna akcija traje do kraja adventskih događanja, pa će priliku pomoći starijim i nemoćnim sumještanima imaju i svi oni koji su propustili svečanost paljenja svjećica. Prilog se može ubaciti u posebno označene kutije koje će biti na svim drugim adventskim događajima i u samoj knjižnici sve do kraja adventa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here