FOTO/VIDEO Crveni alarm, jugo i poplave – štete će se zbrajati sutra

1
6916

I dalje je na snazi CRVENO upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda za područje otoka Murtera gdje se očekuju udari juga od 35 do 55, a mjestimice i do 70 čvorova.

Vrlo jako i olujno, poslijepodne i navečer mjestimice i jako olujno jugo. Najjači udari vjetra 40-70 čvorova (75-130 km/h) – upozorava i dalje DHMZ.
Vrijeme je, kažu, vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu… Uz upozorenje DHMZ-a na službenim stranicama Općine Tisno istče posebnu zamolbu mještanima da zbog vremenskih uvjeta “dodatno pripaze na osobnu i tuđu sigurnost”.

Posebno je ugrožena Rudina u Tisnom. Opsadno stanje, kafići ne rade, zečji nasipi. More je do automobilskih farova. I sve do kafića Kole. Šime Obratov kaže da u svojih 80 godina ne pamti ovakvo jugo… Poplavila je Rudina i u Murteru, u Betini pliva Varoš… Ukratko, ne izlaziti bez prijeke potrebe. Štete će se zbrajati sutra.

 

Tisno. Krivo je more.

Objavljuje Dnevna doza prosječnog Dalmatinca u Utorak, 12. studenoga 2019.

1 KOMENTAR

  1. Krasno, a vi i dalje pustajte motore da rade kad idete u ducan u pekaru i slicno. Uzimajte i dalje za svaku stvarcicu plasticne vrecice. Bacajte smece u polja. Zabetonirajte svu dalmatinsku obalu. Pustajte sve otpadne vode u more. Guzice su vam zinule za novcima. A kad sve unistite uvjerit cete se da novac ne mozete zderati.
    ZELENA LISTA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here