20 GODINA PARKA PRIRODE Besplatan ulaz i avantura na Vranskom jezeru

0
2027
Adrenalinski park (Foto: PP Vransko jezero)

Park prirode Vransko jezero poziva na proslavu svog 20. rođendana, koji se obilježava 4., 5. i 6. listopada –  iskoristite prigodu, besplatno uživajte u prirodi, učite, biciklirajte, i(li) se prepustite avanturi u adrenalinskom parku.

Uz besplatan sami ulaz u park, u nedjelju, 6. listopada  od 14 do 18 sati omogućeno je i besplatno korištenje popularnog adrenalinskog parka, nadomak info centra Crkvine – pozivaju iz JU PP Vransko jezero. U šumi pinija u nedjelju se možete prepustiti avanturi i testirati svoju spretnost, hodati po drvenim gljivama, visećim mostovima i mrežama, penjati se po umjetnoj stijeni te spuštati zipline-om. Osnovna ulaznica u Park inače košta 20 kuna, a korištenje adrenalinskog parka još 50 kuna (viša razina 90), a besplatno je povodom proslave 20. rođendana Parka, u sklopu koje se ujedno obilježila Europski dan promatranja ptica (5. i 6. listopada) te Svjetski dan ptica selica (12. listopada).
U jutarnjem i popodnevnom terminu biti će organiziran obilazak drvene poučne staze u Ornitološkom rezervatu uz stručno vodstvo i promatranje ptica dalekozorima i durbinom. Na taj način posjetitelji će imati priliku upoznati prirodne vrijednosti parka.
Istoga dana, 6. listopada, Javna ustanova obilježit će dan Parka zajedno s BBK Pakoštane koji organizira 5. rođendansku biciklijadu tako da će svi sudionici posjetiti i Ornitološki rezervat te će se imati priliku priključiti promatranju ptica, a za one spremne za još malo avanture bit će otvoren adrenalinski park.
Na info centru Crkvine u Ornitološkom rezervatu posjetitelji mogu unajmiti dalekozor i električne bicikle, a od ostalih lokacija u Parku nezaobilazni su vidikovac Kamenjak odakle se pruža najljepši pogled na cijelo jezero, more, bogati arhipelag i lučica Prosika gdje se može aktivno provesti vikend u Parku te unajmiti kajak i bicikl.
Od aktivnosti koje će Javna ustanova provoditi kroz listopad u suradnji s lokalnim školama je izrada kućica za ptice, a za niže razrede osnovnih škola održat će se mala škola prstenovanja te promatranje ptica na drvenoj poučnoj stazi.
Također, povodom dana Parka, u sklopu EuroNatur projekta i u suradnji s udrugom Biom, za četvrte razrede lokalnih osnovnih škola, održat će se edukacija o travnjacima na području poplavnih livada u Ornitološkom rezervatu.
Na sam dan Parka, 4. listopada, svi djelatnici Parka prirode provest će aktivno i bojat će drvenu poučnu stazu u Ornitološkom rezervatu.
Obilazak drvene poučne staze uz stručno vodstvo započet će kod info centra Crkvine, u nedjelju 06. listopada u dva termina, prvi s početkom u 10:00, a drugi s početkom u 16:00 sati. Trajanje programa je od 45 minuta do 1 sat. Zbog ograničenog broja sudionika molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde najkasnije do petka, 04. listopada do 12:00 sati na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili broj telefona 023/383 181.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here