ART PROJEKT U RIBARSKOJ Izložba fotografija i dokumentarac o bakama

1
2175

Među 22. Danima Latinskog idra jedan je rezerviran za poklade – u četvrtak 26. rujna u 20 sati u Ribarskoj ulici bit će otvorena izložba fotografija „Murterske bake“ Zrinke Magazin i Željka Krnčevića.

Mlada i svestrana umjetnica Zrinka Magazin ima impresivan niz zanimanja – muzejska kustosica, prof. francuskog jezika i književnosti te etnologinja i kulturna antropologinja. Dugi je niz godina aktivna na području vizualne antropologije i fotografske umjetnosti. Iza nje je desetak skupnih izložbi i jedna samostalna, članica je Foto Video Kino Kluba Zadar te umjetnička voditeljica Foto kluba Šibenik i ponosna dobitnica počasne plave vrpce ‘’FIAP Honorable Mention’’ Međunarodne Federacije za fotografsku umjetnost.

Željko Krnčević, po zanimanju je arheolog, magistar povijesnih znanosti, koji za sebe kaže da je rođen “ne baš tako daleke 1959.”. Od djetinjstva je u aktivan kao filmofil, zahvaljujući ocu i djedu. Od prvih dana osnovne škole, član je foto sekcije Foto kino kluba Šibenik pri Narodnoj tehnici, gdje se izvještio u snimanju kratkih filmova. Osvojio je i mnoge nagrade na filmskim festivalima, a interes je proširio na umjetničku, podvodnu i dokumentarnu fotografiju – nekad analognom tehnikom, danas i digitalnom. Iza sebe ima  35 međunarodnih izložbi, fotografije su mu objavljivane u dnevnim i tjednim tiskovinama, muzejskim katalozima.

Nakon otvorenja izložbe bit će prikazan dokumentarni film „Murterske bake – priča o murterskim pokladama“ redatelja Zvonka Ilijića.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here