TISNO Nove pristupne točke te snažniji i brži besplatni javni WiFi

0
706

Besplatni bežični internet na javnim površinama Općine Tisno od vikenda je brži i ima širu pokrivenost. Ugradnju nove opreme kroz pod nazivom WiFi4EU s 15.000 eura je financirala Europska unija.

Općina Tisno se prijavila za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih izgradnji mreže na javnim prostorima ušla među europske gradove i općine koje su ovim putem osigurale 15.000 eura. Uz mrežu „e-Tisno“ koja je puštena u promet prije više od tri godine, javljaju iz Općine Tisno, instalirana je i puštena u promet nova oprema na novim lokacijama u mreži WiFi4EU čime je proširena mrežna pokrivenost besplatnog općinskog interneta u sva tri otočna mjesta. Tako se svi građani i turisti od subote mogu spojiti i besplatno surfati na dodatnih 10 lokacija na javnim površinama Tisnoga i Jezera.
– I dalje pratimo trendove jer činjenica je da imamo sve veći broj mobilnih uređaja koji se spajaju na Internet bilo radi posla, zabave ili informiranja. Prije nekoliko godina krenuli smo s uvođenjem interneta sa skromnim brzinama i ograničenim prometom, a danas s ovim imamo jednu široku mrežu koja omogućava sigurnu, stabilnu i besplatnu internetsku vezu – kažu u Općini.

Besplatan javni WiFi ima 25 punktova na raznim lokacijama u Tisnome, Jezerima i Betina, te je aktivan svih 12 mjeseci u godini, a mreža je kontrolirana od EU komisija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here