Započeo novi projekt Argonaute – ekološka svijest iz Murtera se širi cijelim priobaljem

0
1472
Predstavljanje "Plave Eko Patrole" u zbornici (Foto: Rudinapress/Argonauta)

Argonautina “Murterska Eko-Patrola” od početka školske godine je proširila područje djelovanja – novi projekt „Plava Eko-Patrola“ započet je u sedam škola priobalnog i otočnog dijela županije: U Murteru, Tisnom, Pirovcu, Vodicama, Brodarici, Primoštenu i Rogoznici.

Projekt “Plava Eko-patrola“ je proteklog tjedna predstavljen u spomenutim škola te će tijekom ove školske godine učenici sudjelovati u pilot provedbi vannastavnog edukacijskog programa za održivi razvoj.

Nositelj projekta  – Udruga Argonauta, je zajedno s partnerom – Lokalnom akcijskom grupom „More 249“, predstavila je projekt u svih sedam odabranih škola, gdje su nastavnici, predstavnici organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave imali priliku opširnije čuti o ciljevima projekta, ciljanim skupinama, aktivnostima i prednostima koje projekt nosi. Osim toga, djelatnici Argonaute su svoje dugogodišnje iskustvo u provedbi „Murterske Eko-patrole“ podijelili s okupljenima nastojeći ih tako potaknuti na prijavu za lokalnog koordinatora.

Predstavljanje “Plave Eko Patrole” u učionici (Foto: Rudinapress/Argonauta)

Svaka od uključenih škola će imati svog lokalnog koordinatora koji će kroz aktivnosti „Plave Eko-patrole“ okupljati 20 djece – patrolaša, te ih obrazovati o održivom razvoju i poticati na građanski aktivizam. Sami lokalni koordinatori će također proći edukaciju o temama održivog razvoja i metodama neformalnog obrazovanja i to kroz tri dvodnevna vikend seminara u listopadu i studenom 2019.

Natječaj za angažman lokalnog koordinatora „Plave Eko-patrole“ bit će objavljen sredinom rujna 2019., a sve detaljne informacije o natječaju i zaposlenju lokalnih koordinatora, bit će objavljene na stranicama udruge Argonauta i stranicama projekta (www.eko-patrola.org).

Projekt „Plava Eko-patrola započeo je 01. lipnja 2019. te traje 22 mjeseca, a sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kn, dok je njegova ukupna vrijednost 1.280.000,00 kn.

Predstavljanje “Plave Eko Patrole” (Foto: Rudinapress/Argonauta)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here