TISNO Svim umirovljenicima stiže božićnica u iznosu od 300 kuna

1
2559

Općinsko vijeće Općine Tisno na svojoj 19. sjednici je odlučilo da svi umirovljenici s područja općine pred blagdane dobiju po 300 kuna božićnice.

Riječ je o 1. Izmjenama i dopunama programa socijalnih potreba Općine Tisno za 2019. godinu, kojima je proračunska stavka za ovu namjenu povećana na 575.000 kuna. Božićnice za umirovljenike uvedene su na prijedlog načelnika Ivana Klarina.

– Općina Tisno nastoji što sustavnije voditi brigu o najosjetljivijim skupinama društva, među koje uz djecu svakako spadaju i umirovljenici. Božićnica je tek jedna od mjera kojima treću životnu dob u našim mjestima nastojimo učiniti sigurnijom i ljepšom  – rekao je načelnik Klarin.

Ovo je prvi put da Općina Tisno osigurava božićnice umirovljenicima, a prema informacijama dostupnim iz medija za sada je i jedina na bližem području. Svaki od umirovljenika koji na području općine živi dulje od godine dana u prosincu će dobiti 300,00 kuna, što će proračun koštati ukupno 350.000 kuna. Novac za ovu općinsku mjeru stvorio se kada je udžbenike za svu školsku djecu kupila država, a Općini Tisno ostalo je da se pobrine samo za radne materijale. Preostali dio namaknut je iz suficita proračuna.

– Božićnica za sve umirovljenicke je lijepa gesta kojom društvo pokazuje svoje poštovanje i brigu. Vjerujem da će doprinijeti još ljepšim i veselijim blagdanima u našoj općini – kaže načelnik Klarin.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here