Murter dočekao 20 prvašića – sa osmjehom, 600 kuna i paketom

0
2624

Dvadeset “prvašića” u Osnovnoj školi Murterski škoji dočekano je s malom proslavom – dolazak u klupe važan je događaj ne samo za djecu, njihove obitelji i za školu, već i za cijeli Murter, pa  je uz roditelje i ravnatelja Eda Juragu na dočeku bio i načelnik Općine Toni Turčinov.

Obrazovanje je danas započelo dvadeset malih Murterina. Prvi dan škole jako se dojmio svakog novog đaka, roditelje, bake i djedove. Emocija je bilo mnogo,  a ni suza nije manjkalo.

Početak školovanja 20 malih Murterina velik je događaj za njih, za obitelji i školu, za Murter… (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Pred školom ih je dočekala učiteljica Živana Stegić Ivas, velikim osmjehom dobrodošlice, jer krenuti u školu je veliki je događaj i treba ostati u veseloj uspomeni.
Osim učiteljice, koja će biti uz njih naredne četiri godine, dobrodošlicu su djeci poželjeli načelnik Općine Murter Kornati Toni Turčinov i ravnatelj škole Edo Juraga. Tu su bili i njihovi malo stariji kolege i učiteljice ostalih razreda. Dočekali su ih pljeskom i ovacijama, a učenice viših razreda priredile su i kratki pozdravni igrokaz.
U adekvatno opremljenoj i veselo uređenoj radionici stolovi su postavljeni u krug, tako da se izbjegne dojam strogoće, te da djeca u svakom trenutku mogu međusobno komunicirati pogledima.

Dočekali su ih stolovi u krugu i na njima knjige (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Na klupama su ih dočekali besplatni udžbenici, a načelnik Turčinov svakom je djetetu čestitao i posebno osobno uručio poklon paket – raskošno opremljenu kutiju za likovno izražavanje. Općina Murter-Kornati za svako dijete je osigurala i iznos od 600 kuna, s kojima roditelji mogu kupiti što god njihovom đaku treba – tenisice, odjeću, torbu, radne materijale ili nešto peto.
Isti iznos namijenjen kupnji školskih potrepština od Općine Murter-Kornati ne dobivaju samo prvašići, nego svi đaci OŠ Murterski škoji, zajedno sa lijepim željama – da uživaju sve radosti, da se puno druže i dobro igraju kako bi uz nova znanja i školske uspjehe ovdje stekli i najljepše uspomene.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here