Otvoren 21. Big Game Fishing

0
3083
Folklorna skupina KUD-a Koledišće (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Jezerima je sinoć svečano otvoreno 21. po redu natjecanje u lovu na veliku ribu – 21. Big Game Fishing Jezera 2019.

U lovu na tune i sabljarke ove će se godine okušati 20 ekipa na 20 brodova, a u njima 120 najboljih ribolovaca iz Njemačke, Ukrajine, Italije, Slovačke i Hrvatske. Prijavljene su još dvije ekipe, ali njihovo sudjelovanje je zbog kvarova na brodovima upitno. Svečanost otvorenja Big Game Fishinga sinoć je uveličao nastup folklorne skupine KUD-a Koledišće i Puhačkog orkestra KUD-a Hartić,  a ona se pretvorila u pravu feštu kad je počeo koncert Tedija Spalata.

Za tunjevinu se pobrinuo MNK Jezera (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nezamjenjivi doprinos i ovoj jezerskoj fešti dala je ekipa iz MNK Jezera koja je dan uoči početka Big Game Fishinga ponudila veliku količinu izvrsne tunjevine s roštilja, kao da su se ribolovci već vratili s mora.

Otvorenje 21. Big Game Fishinga (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Mirno more i sigurnu ruku ribolovcima je poželjela Jadranka Fržop, pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, a udruzi Punta rata čestitala je na uspješnoj organizaciji natjecanja koje je kroz desetljeća postalo jedan od brendova Jezera.

Termin Big Gamea, koji se 20 godina natjecanje se odvijao u zadnjeg tjedna u rujnu, ove je godine premješten u prvi tjedan rujna. Slijede tri ribolovna dana, a za subotu je najavljena još jedna fešta. Proglašenje pobjednika pratit će nastup Klape Godimenti, jela od tune i  vatromet.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here