FEŠTA ZAPADNE GOMILICE Poboljšanje svega stiglo je sa Širokog

0
2022
Izvrsna publika zaslužna jr za jedan od najboljih koncerata Teških Osjećaja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U zajedništvu slavlja, pjesme, jela i pića Fešta Zapadne Gomilice na Širokom je još jednom okupila Zapadne Gomiličare, njihovu brojnu dijasporu te prijatelje iz zemlje i svijeta, s otoka i kopna.

– Okupili smo se ovdje u svrhu poboljšanja svega – ponovio je tko zna koliko puta Hrvoje Čorkalo Hrčo, šef svega u ovome kvartu. I poboljšanje je nastupalo odmah, uz pismu, iće i piće. Gastronomija Zapadne Gomilice između dvije fešte doživjela je procvat, zajedno s ružmarinom koji su Guido Frkić i Klaudio Lampalov, uz sol i papar, dodavali kao začin ražnjićima od svinjskog vrata. Filozofija pripreme hrane Zapadnih Gomiličara vuče korijene u tradiciji njihovih mudrih predaka koji su došli s Rata.

Gastro filozofiija budućnosti -predstavili su je chefovi KLaudio Lampalov i Guido Frkić

Toliko je jednostavna i praktična da je revolucionarna.  – Samo ražnjići od svinjskog vrata. Ono sa srdelama je sama zahebancija – kaže Guido, pojašnjavajući kako je zadaća pravog kuhara začinima i termičkom obadom tek naglasiti prirodna svojstva pomno izabranih namirnica.

U odnosu na lani očit je bio i napredak na ovdašnjoj glazbenoj sceni. Najbolji rock sastav Zapadne Gomilice su i dalje Teški Osjećaji. Njih je zato još jednom dopalo svirati na ovoj fešto, samo što su ove godine postali toliko dobri da im je kao predgrupa nastupio vodički Spectrum.  Usporedo je poboljšana i publika, koja je plesala i pjevala sa Željkom Maračom do dugo u noć. Bio je jedan od najboljih koncerata koji su Teški Osjećaji odsvirali ikad.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here