Stankovačka simfonija “na divljač” je najbolje jelo 9. Glazbarske kužine

1
2314
Umjesto pehara, Stankovčani su dobili pršut (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Najbolji kuhari među glazbarima su Stankovčani – Glazbeno društvo Stankovci prvak je ovogodišnje 9. po redu Glazbarske kužine koja je u subotu navečer u središtu Pirovca okupila kuhare iz sedam prijateljskih orkestara.

Uz domaćine, Puhački orkestar Pirovac, u kuhanju su se natjecali Gradski puhački orkestar Gospić, Puhački orkestar Primošten, Puhački orkestar KUD-a Hartić iz Tisnog, Vodička glazba iz Vodica, Narodna glazba Trogir, Glazbeno društvo Stankovci te Sindikat Hrvatskih željeznica.

No Stres bend je nastupao na pozornici, a glazbe ovaj put nisu svirale, nego skladale – simfonije okusa. Neke jednu neke više. Birane namirnice i provjereni recepti. Srnetina ili veprovina “na divljač”, brudeti od lokardi, ugora, škrpuna, škrpina, grmalja, tripice janjeće i juneće, dagnje… Bilo je svega.  U velikim količinama, više nego dovoljno za sve posjetitelje koji su željeli kušati, pa i najesti se. Virtuozi glazbarske kužine htjeli su što više ljudi doživi okuse što su ih skladali naočigled gladne publike. Žiri je imao težak, vrlo nezahvalan zadatak. No, valjalo je izabrati najbolje među najboljima: pobjednici su Glazbeno društvo Stankovci, drugi je Puhački orkestar Pirovac, treća je Vodička glazba…

Objavljuje Puhački orkestar PirovacNedjelja, 25. kolovoza 2019.

Objavljuje Puhački orkestar PirovacNedjelja, 25. kolovoza 2019.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here