Kupimo pernicu ili patike za dijete bez roditelja!

0
1620

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno pokrenula je humanitarnu akciju za Dječji dom Maestral – prikupljaju se školski pribor, odjevni predmeti i druge stvari koje mogu olakšati muke koje donosi kraj ljeta i početak školske godine.

Nije da ne znaju za novi iPhone ili PlayStation.  No, ne treba im objašnjavati da sezona nije baš najbolje prošla. Skromni su. Ante T. (13 godina) želi nove patike broj 42, Marino T. (9) bi pernicu s priborom, ako može duplu, Marijana M. (15) bi patike broj 38, Ante (16) bi nogometnu loptu…dug je popis dječjih želja koje nema tko ispuniti (POVEZNICA). Splitski Dječji dom Maestral ustanova je socijalne skrbi u kojoj žive djeca bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. Roditelje vratiti ne možemo, ali zahvaljujući akciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno možemo toj djeci bar olakšati početak školske godine.
– Svi se sjećamo da nam je prvi dan škole bilo bitno doći s novom školskom torbom, pernicom i svim priborom. Nekima je možda čak i bitnije bilo pokazati novu majicu, tenisice ili ruksak. Težak je taj prvi dan svima, a nekima je još i teži. Zato prikupljamo darove za početak školske godine štićenicima Dječjeg doma Maestral – pojašnjavaju iz tišnjanske knjižnice.
Zahvaljujući ravnateljici Maestrala, gđi. Jeleni Burazin i ove godine knjižnica ima popis stvari koje su zaželjela djeca, od onih najmlađih pa do najstarijeg. Djeca žele patike, ruksak, pernicu, sat… Popis na stranicama NARODNE KNJIŽNICE I ČITAONICE ažurira se svakodnevno. Sve koji mogu i žele sudjelovati u akciji Knjižnica poziva da se jave na e-mail info@nkc-tisno.hr, na broj telefona 022/438-277 i 098/1958-055 ili, možda najbolje, da dođu u Knjižnicu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here