U Pirovcu potpisan “povijesni ugovor” – novi vrtić gradi Agrad projekt d.o.o.

0
3825
Renata Vuljanko i Ivan Gulam s ugovorom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Današnja, 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Pirovac započela je posebnim činom koji je u drugi plan gurnuo cijeli dnevni sjednice – potpisan je ugovor za gradnju Dječjeg vrtića s jaslicama Mendula.

U ime tvrtke Agrad projekt d.o.o. ugovor je potpisala Renata Vuljanko, a u ime Općine načelnik Ivan Gulam, koji je ugovor nazvao povijesnim.

– Ponosan sam da konačno san generacija Pirovčanki i Pirovčana o novom vrtiću postaje stvarnost – rekao je načelnik Gulam nakon potpisivanja. 

Za njega je novi vrtić puno više od samih novih zidova i veće kvadrature.

– To je doslovno temelj jednog novog Pirovca kojeg želimo realizirati, uređenog i prosperitetnog, u kojim mladi imaju posao, a njihova djeca vrhunski predškolski standard kao u Beču ili Bruxellesu – rekao je načelnik Gulam, zadovoljan što Pirovac u ovoj godini u demografske mjere, gradnju novog vrtića i unaprjeđenja standarda u postojećem,  ulaže blizu 10 milijuna kuna.

– To je iznos koji i puno veći od nas ne mogu uložiti. Ohrabruju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku, prema kojima naša općina ima najbolji indeks vitalnosti u županiji, odmah iza Bilica. Broj rođene djece u Pirovcu prošle godine bio je veći nego i u Murteru i Tribunju, mjestima s kojima se možemo po broju stanovnika možemo usporediti – rekao je načelnik Gulam i zaželio da novi vrtić Pirovčanima uskoro postane premalen.

Potpisivanje ugovora prošlo je u dobrom raspoloženju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

O novom vrtiću se u Pirovcu govori desetljećima, a projekt je konačno započet 2016. godine, kako je kazao načelnik, izradom projektne dokumentacije i pokretanjem postupka izvlaštenja zemljišta za njegovu gradnju. Već dogodine je stigla odluka Vlade RH koja je ovaj vrtić uvrstila u poslove koji su od interesa za RH. Postupak izvlaštenja završen je lani.  Vlasnicima je uplaćeno 1,3 milijuna kuna i Općina se upisala kao vlasnik čestice te je dobivena građevinska dozvola, izrađen je izvedbeni projekt i na ljeto je Općina Pirovac aplicirala na Mjeru 7.4 iz koje je pred sam Božić stiglo 5,3 milijuna kuna. Ove je godine  od Fonda za sufinanciranje EU projekata zatraženo još 1,6 milijuna kuna, da bi današnjim potpisivanjem ugovora bio okončan i postupak javne nabave.

Dječji vrtić bi u konačnici trebao koštati nekih 7.1 milijuna kuna, od čega će, zahvaljujući kvalitetno odrađenim prijavama na natječaje, Općina iz svog proračuna platiti tek 300.000 kuna.

– Želim zahvaliti Općinskom vijeću na potpori, našim službenicima za ogroman “papirnati dio” ovog posla i svom zamjeniku Anti Čubriću s kojim sam za ovaj projekt potvrde za glavni projekt čekao i u ponoć na autobusnom kolodvoru samo da bi stigli sve prijaviti na vrijeme – rekao je Gulam.

Rok izgradnje definiran ugovorom je 9 mjeseci, nakon čega slijedi opremanje vrtića vrijedno oko 750 tisuća kuna. Useljenje je planirano iduću jesen, tj. za na novu predškolsku godinu 2020/2021. Zahvaljujući Općini Pirovac na povjerenom poslu, Renata Vuljanko je rekla da će Agrad projekt čim prije započeti s radovima kako bi pirovačka djeca čim prije uživala u komforu i ostalim pogodnostima novog vrtića.

Početak današnje sjednice Vijeća – Renata Vujanko i Ivan Gulam s potisanim ugovorom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here