Afrička i morska duša našeg mista – otvorena izložba Suzane Barić

0
2165
Silvija Ćurić, Suzana Barić i Andrea Vlajić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Prezentacijskom i informacijskom centru Betina sinoć je otvorena još jedna izložba likovnih radova – pod naslovom “Afrika i more” izlaže autorica Suzana Barić.

Više nego zanimljive su perspektive kiparice, slikarice i zaljubljenice u otok Murter Suzane Barić. Njeni kiparski i keramički radovi, špahtle i akril na platnu spajaju Afriku i more s otokom Murterem. Afrika je za nju “simbol sreće, zadovoljstva i ljubavi u neimaštini”, a more je ono što “iscjeljuje, obogaćuje i istinski ispunjava”.

– Otkad znam za sebe igrala sam se glinom i drugim likovnim tehnikama. Život me odveo u drugom, krivom smjeru, ali sam se pred deset godina vratila na pravi put i posvetila umjetnosti – kaže Suzana Barić o svom radu.

Rođena je Zagrepčanka. Kiparstvo, keramiku i slikarstvo pohađala je u Centru za likovni odgoj Grada Zagreba. Desetljeća ljetovanja na otoku Murteru ostavljaju zamjetan trag u njenom radu, što je vidljivo i na ovoj izložbi. Kroz Colentum, crkve i bodove, tu je vidljiva i stoljetna priča i duša naših mista – a ona je, kažu radovi Suzane Barić, afrička i morska. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here