BETINA Zaigrajte basket i mali nogomet pred školom!

0
960
Novi izgled trga pred betinskom školom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Umjesto automobilima za parkiranje, služit će djeci za igru –  trg ispred škole u Betini u pruređen je u dječje igralište.

Upravo su završeni radovi uređenja trga pred betinskom zgradom Područne škole OŠ Murterski škoji. Riječ je o investiciji Općine Tisno vrijednoj 1,3 milijuna kuna, od čega je 350.000 namaknuto iz Programa za razvoj otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Prema projektu arhitektonskog Studia Arx iz Šibenika tvrtka Bučić gradnja d.o.o. uredila je ograđeno sportsko dječje igralište za basket i mali nogomet promjera 17 metara. Tu su tribine, zeleni džepovi i par pakirališnih mjesta. Biste palih betinskih heroja – španjolskog borca Dragutina Bilića i prvoborca NOR-a Nikole Škevina – zadržale su mjesto na trgu. Radovi započei 25. ožujka trebali su biti završeni do sredine lipnja, ali su se po običaju odužili.

Pogled na igralište s prozora škole (Foto: Rudinapress)

Smještaj dječjeg igrališta tik uz prometnicu značio bi rizik za djecu, ali tome je arhitekt doskočio spuštanjem igrališta ispod razine ceste i podizanjem pletene ograde. Jedini je pravi problem kolovoško sunce koje u podne ne dopušta igranje košarke i nogometa na orvorenom. No, dok posađena stabla ne narastu i razviju krošnje igralište je vrlo ugodno prijepodne i navečer. Svečanog otvorenja neće biti,  pa se djeca i roditelji pozivaju da isprobaju igralište. Vrijedi pogledati i onima koji nemaju interesa za dječju igru. Vrlo smjela arhitektona ideja Studia Arx u naravi se doima impresivno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here