Otok ponovno ima zastupnika – Ivan Klarin se vraća u Sabor

0
2522
Ivan Klarin - arhiv Rudinapressa/H. Pavić

Nakon dvije godine pauze, načelnik Općine Tisno Ivan Klarin odlučio je aktivirati saborski mandat. Iz Sabora je otišao davajući prednost dužnosti općinskog čelnika, a u Sabor se vraća jer “važne projekte za općinu i cijeli otok Murter jednostavno ne može riješiti iz Tisnog, već za njih očito mora biti u Zagrebu bliže oltaru”.

Ivan Klarin se tijekom posljednje dvije godine uvjerio da se iz pozicije načelnika i saborskog zastupnika za općinu može više napraviti nego kada je samo načelnik. Utjecaj na izvršnu vlast, kaže, je neusporediv.

– Primjerice, u ove dvije godine nisam dobio nikakve informacije što je s marinom u Tisnom, niti o izgradnji stanice za tehnički pregled vozila na Murteru, iako na to kao otok imamo pravo. Hitna pomoć nam je sve gora i gora. Prije sam kao zastupnik brzo dolazio do takvih informacija, a sad sam dočekao kompletnu šutnju državne administracije. Zato je za našu općinu i cijeli otok bolje da sam aktivirao svoj mandat – rekao je Klarin.
Kao razlog aktiviranja mandata Klarin navodi i to što su ga nagovarali neki ljudi iz stranke.

– Treći razlog je što sam se malo odmorio u ove dvije godine i da opet želim dati određeni doprinos SDP-u – kaže Klarin.
Klarin niječe da bi njegov povratak u sabor moga imati veze s povratkom njegovog prijatelja Zorana Milanovića na političku scenu, ali najavljuje da će mu predsjedničkoj kampanji pomagati.
– Drago mi je što se SDP diže i što se Zoran Milanović vraća. U predsjedničkoj kampanji maksimalno ću mu pomoći na svom području. Ova aktualna vlada je u toliko lošem stanju i s toliko gafova, da joj je nužno potreban kvalitetan korektiv u obliku predsjednika države – objašnjava načelnik Općine Tisno.
Očekuje da će se do ljetne stanke pojaviti na jednoj do dvije saborske sjednice, ako ne bude izvanrednih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here