Povratak u prvu ligu – Mirko Vrcan novi je trener MNK Murter

0
2282
Mirko Vrcan (Foto: Rudinapress/MNK Murter)

Dolazak zvučnog pojačanja u stručnom kadru MNK Murtera za svijet futsla je senzacionalna vijest – nakon pet godina provedenih u funkciji delegata Mirko Vrcan vratio se na klupu kao trener murterske prve momčadi.

– To je u meni, ja volim ovaj sport i vjerujem da svojim iskustvom mogu još dosta toga dati hrvatskom futsalu. Kada sam te svoje intencije prenio nekolicini prijatelja iz futsal krugova došlo je do kontakta s čelnicima MNK Murtera gosp. Skračićem i Pešićem, te načelnikom gosp. Turčinovom koji su izrazili želju i predstavili mi ambiciozan i zdrav projekt rehabilitiranja i razvitka kluba, uz konačan cilj vraćanja u elitni razred gdje po svojoj tradiciji Murter i pripada – rekao je u izjavi za medije Vrcan.

Kaže da su mu se svidjeli izazovi i ciljevi, kao i ovdašnji ljudi i njihov nogometni projekt.

– Došlo je do dogovora i evo, od danas sam i službeno novi trener MNK Murtera. Idemo raditi i ponovno učiniti murterske škoje velikima! – poziva novi trener MNK Murtera.

Uprava kluba, na čelu s predsjednikom Krešimirom Skračićem, može se pohvaliti da je u posljednjih par godina uredila omladinski pogon, u kojem trenira više od 50 malih nogometaša.

Mirko Vrcan (Foto: Rudinapress/MNK Murter)

– Ovakav omladinski pogon jamči budućnost kluba. Izuzetno nam je drago da je legenda futsala Mirko Vrcić uočio naš potencijal. Očito je došlo vrijeme da seniorska momčad napravi iskorak. Brzo smo pronašli zajednički jezik i sad krećemo u osnaživanje igračkog kadra – kaže Skračić, za sada ne otkrivajuči moguća pojačanja.

Cilj MNK Murter je povratak u prvu ligu.

– No, nemamo rezultatski imperativ. Razmišljamo dugoročno i cilj je vratiti se tamo gdje Murter pripada – u društvo prvoligaša – kaže predsjednik kluba Krešimir Skračić.

MNK Murter za svoj povratak među najbolje svakako ima zahvaliti podršci i razumijevanju što ih uživa od strane Općine Murter-Kornati, koja uz NP Kornati podupire napore kluba. Sve snažnije uporište klub ima i u lokalnom gospodarstvu, te uz donatore poput Marine Hramine i Pelagosa Ante Gotovine polako i ostali uspješni gospodarstvenici prepoznaju rad kluba, priključuju se podršci i njegovom uspjehu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here