OBLJETNICA EU ČLANSTVA Okusi Europe na Trgu Jezerana

0
898
Jezera i Jezerke u bojama Europe (Foto: Rudinapress/h. Pavić)

Kulinarskim performansom i koncertom sinoć je u Jezerima proslavljena šesta godišnjica hrvatskog članstva u u Europskoj uniji i peta godina članstva Općine Tisno u Charteru europskih ruralnih zajednica.

Šest europskih godina i mali jubilej Općine Tisno Charteru, jednistvenoj mreži sela, općina i gradova iz svih dvadeset i osam zemalja članica, obilježen je u subotu svečanom sjednicom upravnog odbora udruge Prijatelji Europe Općine Tisno te sinoć proslavom na trgu Jezerana. Tim povodom ovdje je bio i predsjednik Chartera, Nizozemac Boy Scholtze.

Predsjednik Chartera, Nizozemac Boy Scholtze s Markom Jovićem (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Drago mi je vidjeti da ovdje radite stvarno odličan posao. Uistinu sam sretan i ponosan što kao predsjednik mogu biti na petoj obljetnici članstva Općine Tisno u našoj mreži. Koristimo ovu priliku i da pokažemo ljudima u Tisnom, Betini i Jezerima, ali i turistima,  što je Charter i koliko je važno biti prijatelj s cijelom Europom, dijeliti iskustva i dobre prakse – rekao nam je Boy Sholtze, koji dolazi iz Harena, jedinice lokalne samouprave na jugu Nizozemske koja je prije 30 godina bila jedan od osnivača Chartera europskih ruralnih zajednica.
Na Trgu Jezerana sinoć se moglo kušati jela i pića iz više različitih europskih zemalja koja su kuhali i posluživali članovi udruge Prijatelji Europe zajedno s gostima. To je ujedno bila i prilika za koncert mladog glazbenika iz Tisnoga Antonia Perine, koji je nastupao s gitarom i uz pratnju violončelistice  Nine Perine.

Evo još nekoliko fotografija s europskog Trga Jezerana:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here