“POGLED U PROŠLOST” Otvorena izložba ulja i akrila betinskog slikara

0
1469

“Pogled u prošlost” naziv je izložbe ulja i akrila Betinjanina s njemačkom adresom Rajka Pavića koja je otvorena sinoć u Prezentacijskom centru u Betini.

Pogled amaterskog slikara Rajka Pavića seže u prilično daleku prošlost – rođen je 1942. u Betini, gdje je u drugoj polovici prošlog stoljeća slovio kao vrstan ugostitelj. Njegov restoran “Fontana”, što ga je otvorio u prostoru današnjeg Restorana na moru nakon što je završio školu menadžmenta u Puli,  pohvalio se Pavić, bio je prvi restoran u Betini. Ugostiteljstvom se nastavio baviti i kada se 1973. godine preselio u Njemačku.

– Slikarstvo je bila moja prva ljubav. Prilično sam slikao kao mladić, tijekom školovanja, no tek sada kada sam u mirovini imam vremena da se sav posvetim kistovima, platnu i bojama – kaže Pavić.

Otvorenjem Pavićeve izložbe započelo je “Ljeto u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno”, koje se kroz lipanj, srpanj i kolovoz na lokacijama u Tisnom, Jezerima i Betini nastavlja raznim događanjima za velike i male.

Izožbe, radionice, kazališne predstave, koncerti, večeri poezije, bajkaonice i pričaonice, filmske projekcije koje vas zanimaju pronađite u programu događanja u nastavku:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here