BETINA Europska iskustva za mlade koji se ne boje angažirati: EU4YOUth

0
1307
Konferencija ”EU4YOUth“

Savjet mladih Općine Tisno upriličio je u petak u Prezentacijskom centru u Betini “EU4YOUth” – konferenciju kojom se nastoji podizati društvenu svijest  i potaknuti građane na aktivni angažman s ciljem napretka lokalne zajednice.

Svoja iskustva je u Betini predstavljalo petero gostiju predavača iz Mađarske, Italije, Češke Republike i Hrvatske. Povezuje ih rad s mladima ili rad koji posredno ili neposredno utječe na mlade u različitim zemljama članicama Europske Unije.

Osim približavanja vrijednosti Europske Unije što većem broju ljudi, ciljevi konferencije su bili zaključci i prijedlozi rješenja za poboljšanje života mladih u lokalnim zajednicama, njihovog aktivnijeg uključenja u društveni i politički život.

”EU4YOUth“ u Prezentacijskom i informacijskom centru u Betini (Foto: Rudinapress/SMOT)

Predavanja i rasprave o ovakvim općim i širokim temama na ovakvoj razini nekima se mogu činiti  birokratski suhoparnima, ali ne onima koji žele biti akteri društvenog života. Različita iskustva raznih lokalnih sredina, europski projekti i međunarodna suradnja, naime, vrlo brzo se pretaču u konkretne kulturne, sportske, edukativne, zabavne i druge aktivnosti u našim mistima. Zaključci i prijedlozi s konferencije bit će predstavljeni sljedećih dana, a Savjet mladih Općine Tisno poziva mlade da se uključe i aktivno sudjeluju u kreiranju stvarnosti.

Savjet mladih konferenciju je organizirao u suradnji s Općinom Tisno, Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno te Prezentacijskim i informacijskim centrom Betina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here