BICIKLIJADA “Od vale do vale” – pedalirajmo za malu Nadju

0
1774

U nedjelju u 17.00 sati s Trga Jezerana starta još jedna, četvrta po redu biciklijada “Od vale do vale” – ove se godine pedalira za Nadju Radman Meić, petogodišnju Pirovčanku koja treba pomoć u liječenju od leukemije.

Zbog promicanja zdravog načina života i očuvanja okoliša, uz upoznavanje jednog od najljepših krajobraza, u nedjelju u Jezerima četvrti put se okuplja preko stotinu biciklista, najvećih zaljubljenika u “pedaliranje” iz bliže i dalje okolice. Prijave počinju od 15.00 sati na Trgu Jezerana, a program sat kasnije, utrkom djece do 16 godina u dvije kategorije. Nakon toga u 17:00 je start biciklijade poznatom rutom dugom 21 km – od Trga Jezerana prema poučnoj stazi/šetnici Jezera-Tisno, kroz Tisno prema Lovišćima te dalje prema Plitkoj vali do betinskog središnjeg Trga na moru.

Od vale do vale, ne priko mosta – na 3. biciklijadi bilo je 120 sudionika (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osim za predah i osvježenje, prolazak kroz Betinu biciklisti će iskoristiti za posjet Muzeju betinske drvene brodogradnje…

– ‘Ko nije bija neka ga posjeti, a ko je bija neka ponovi ili neka se drži štanda sa delicijama koje za nas pripremaju cure iz TZ Betina – poziva Dejan Ninić ističući posebnu gostoljubivost Betinjana prema ovoj biciklijadi.

 

Objavljuje Dejan Ninić u Utorak, 16. travnja 2019.

Povratak u Jezera ne znači kraj. Na Trgu Jezerana ovaj sportsko-rekreacijski i humanitarni događaj dobiva i zabavnu dimenziju. Uz dobru spizu, živu glazbu i lutriju najmlađi će odmjeriti snage na dječjem poligonu spretnosti, a odrasli će se malo jačati u disciplinama kao što su “potezanje konopa” i “trka sa ribarskim kašetama”.

– Izvucite svoje bicikle… biciklirajmo zajedno – pozivaju organizatori.

Biciklijada “Od vale do vale” uvijek ima humanitarnu pozadinu – ove se godine vozi za petogodišnju Pirovčanku Nadju Radman Meić, kojoj je 30. listopada prošle godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija vrlo opasnog podtipa (POVEZNICA). Uplata prilikom prijave od 20,00 kuna ide za pomoć u njenom liječenju, dok sve troškove biciklijade pokrivaju sponzori (TZ, Općina,  BK Faust Vrančić, MBDB, Bisage Jezera, Bicikle Fržop, Lučka uprava ŠKŽ…).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here