Ljekovito bilje kao profesija – novi program Učilišta “Izvor znanja”

0
660

Nije tajna da se u prirodi može naći sve što čovjeku treba za zdravlje i ljepotu. Ljekovito bilje – znamo gdje se nalazi i znamo da je potražnja za njegovim pripravcima velika. No, gdje pronaći znanje potrebno da ljekovito bilje postane ugodan i unosan posao?

PROMOTIVNI ČLANAK

Moguće ga je pronaći u Vodicama, na Učilištu “Izvor znanja”. Ustanova za obrazovanje odraslih, (Obala Vladimira Nazora 14, Vodice, Croatia, 091 268 3611) odnedavno u ponudi ima i program osposobljavanja za poslove uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja.

UVJETI UPISA:

U program osposobljavanja za poslove uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja može se upisati osoba s:
– najmanje završenom osnovnom školom
– navršenih 18 godina
– liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za poslove uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja.

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/CA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

Definirati gospodarski značaj uzgoja i prerade začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja.
Razlikovati vrste, svojstva i primjenu začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja.
Odabrati i primijeniti odgovarajuće postupke u uzgoju, berbi te preradi začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja.
Provoditi odgovarajuće agrotehničke mjere i zahvate u uzgoju, ishrani i njezi bilja.
Prepoznati simptome bolesti bilja te primijeniti odgovarajuće mjere i sredstva za suzbijanje bolesti, štetnika i korova.
Pripremiti i koristiti pribor, opremu i uređaje za uzgoj i preradu začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja na pravilan i siguran način.
Primijeniti odgovarajuće mjere i zaštitna sredstva u skladu s propisima zaštite na radu te provoditi pravilne postupke u slučaju požara i pružanja osnovne prve pomoći.

Cijena 3.000,00kn plativo u ratama. U ponediljak 27.05.2019. u 16.00 počinju prva predavanja.

Od svjetskog trenda povratka prirodi napravite posao! Mi znamo kako  –   “Izvor znanja” Obala Vladimira Nazora 14, Vodice, Croatia, 091 268 3611.

PROMOTIVNI ČLANAK

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here