IZVRSNOST “Violončelo za Viktora” – mladi glazbenik iz Tisnog nagrađen novim instrumentom

0
2801
Viktor Hodak odmah po uručenju je isprobao glazbalo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na skromnoj svečanosti upriličenoj danas u hotelu Borovnik u Tisnom mladom tišnjanskom glazbeniku Viktoru Hodaku uručeno je novo glazbalo – 17.000 kuna vrijedno violončelo.

Instrument je kupljen sredstvima prikupljenim nizom aktivnosti pod naslovom “Violončelo za Viktora”, čime je Rotary klub Šibenik, zajedno sa Inner Wheel klubom, Luce klubom Šibenik i Lions klubom Šibenik, proširio Akciju “Za šibensku izvrsnost”.

– Uz darovano violončelo upućujemo ti Viktore i naše želje da svojom glazbom u punini svog talenta po povlaštenoj misiji muziciranja daruješ svim ljudima zvonku radost glazbe kao zalog svog nastojanja da svijet bude bolje mjesto – pročitao je darovnicu Čedomir Perković, predsjednik Rotary kluba Šibenik.

– Od srca hvala svima koji su sudjelovali u akciji. Puno će mi značiti u daljnjem školovanju, vježbanju i nastupima –  sramežljivo je zahvalio Viktor, kojem nije dva puta trebalo reći da isproba novi instrument.

Na maloj svečanosti upriličenoj u hotelu Borovnik u Tisnom Čedomir Perković, zajedno s Anom Krasić, predsjednicom Inner Wheel kluba, Gorjanom Bašić, predsjednicom kluba Luce te Antom Bašićem, predsjednikom šibenskih Lionsa, zahvalio je svima koji su dali doprinos akciji. Takvih je bilo prilično, jer je u sklopu akcije bilo masovnih događaja, kao što su prodaja kolača Iner Well kluba i koncerta Rotary kluba. No, uz Martinu Markov i Davora Slamića, koji su u kontaktima s obitelji Hodak doznali da se njegovo violončelo razbilo, izdvojeni su Bernardica Čorkalo, koja je sudjelovala značajnijom donacijom, te Tonči Lučev, koji je zajedno s tvrtkom Jadran trade d.d. zaslužan što je vrijedan instrument mogao biti nabavljen i uručen prije okončanja akcije i to po posebno povoljnoj cijeni.

Viktor Hodak s novim violončelom i donatorima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Iako je instrument danas uručen, još uvijek nije kasno za sudjelovanje u akciji “Violončelo za Viktora”. To se može učiniti kupnjom ulaznice za koncert ‘Takvim sjajem može sjati’  u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, gdje će u subotu s početkom u 20 sati  Ksenija Erker, u pratnji gitarista Zorana Mišelongina,  pjevati pjesme Arsena Dedića.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here