VELIKO SRCE ZA NADJU Zajedništvo Murtera u utrci za bolesnu djevojčicu

0
3392
Start trkača iz kategorije 7. i 8. razreda (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Najmanji imaju najveće srce – djeca iz murterskog vrtića i škole su u petak popodne trčala humanitarnu utrku za pomoć u liječenju petogodišnje Nadje Radman Meić, a s njima je bio i cijeli Murter.

U Murteru se svakog proljeća natječu u trčanju oko zgrade OŠ Murterski škoji, gdje osim medalja djeca skupljaju i pomoć za one kojima je najteže. U petak se trčalo za malu djevojčicu iz Pirovca, koja se na Klinici za tumore u Ilici liječi od leukemije. Zajedno s djecom, sudjelovali su i neki hrabriji nastavnici i roditelji, pa ne čudi veliki uspjeh akcije.

Cilj je biti najbrži i olakšati liječenje male Nadje Radman Meić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Trčalo se u više kategorija, čije su staze bile prilagođene uzrastu trkača. Medalje su zaslužili najbrža djevojčica i najbrži dječak u svakoj od kategorija.  U vrtiću su to bili Judita Juraga i Luka Bašić, u 1. i 2. razredu Dora Kulušić i Vito Ježina, u 3. i 4. Greta Kurkut i Marko Mihić, u 5. i 6. Dora Živković i David Bašić, u 7. i 8. razredu, najtežoj kategoriji, pobijedili su Nadja Bašić i Bartol Šikić. Najbrži među roditeljima su bili Mateja Bašić i Bruno Mudronja.

Mateja Bašić bila je najbrža roditeljica (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Glavni organizator sportsko-humanitarnog događaja i ravnatelj OŠ Murterski škoji Edo Juraga nije krio zadovoljstvo uspjehom. – Trčanjem smo promovirali zdrav način života i ujedeno skupili nešto novca koji će pomoći bolesnoj djevojčici da tijekom liječenja ne bude sama, da uz nju u bolnici bude roditelj. Nisu to samo natjecanje, medalje i novac. Djeca se ovdje uče empatiji, suosjećanju prema onima kojima je najteže – rekao je Juraga.

Edo Juraga (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

A učili su i odrasli. U zajedništvu s malim trkačima velikog srca bio je zastupljen cijeli Murter, kroz svoje formalne i neformalne institucije čiji su predstavnici sudjelovali u utrci i u prikupljanju donacija. Tisuću kuna darovao je nedavno okončani nogometni Turnir školskih generacija te je sa istim iznosom sudjelovala i Općina. Osim trčanjem i donacijom općinskog novca,  roditelj i načelnik  Toni Turčinov sudjelovao je u uspjehu humanitarnog eventa i idejom za jednu lijepu gestu – jedna je medalja preostala nakon podjele, a se Turčinov sjetio kako bi njome trebalo odlikovati bolesnu djevojčicu. Medalju za hrabrost preuzeo je njen stric Igor Meić koji će se pobrinuti za prikladno uručenje.

Koliki je iznos novca prikupljen na utrci znat će se tek za koji dan. – Mi koji smo danas ovdje okupljeni osjećamo zadovoljstvo zbog sudjelovanja u jednoj ovakvoj akciji. No, nisu svi u petak u 17 sati mogli biti ovdje, a ima ih koji za akciju nisu ni znali. Zbog njih ćemo kutiju još nekoliko dana ostaviti u školi, tako da i oni imaju priliku sudjelovati u ovom lijepom zajedništvu – kaže Edo Juraga.

Sudjelovati mogu i oni koji nisu blizu kutija u Murteru ili Pirovcu – uplatom na račun (POVEZNICA).

Evo još nekoliko fotografija:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here