JURJEVO Deset puhačkih orkestara na smotri i koncertu u Pirovcu

0
4831
U Pirovcu se okupilo deset orkestara (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nekoliko stotina glazbara okupljenih na 24. Smotri puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije napravilo je u subotu u Pirovcu pravu glazbenu feštu, čime su uvelike doprinijeli uspjehu proslave ovogodišnjeg Jurjeva i Dana Općine Pirovac.

U Pirovcu je nastupilo deset puhačkih orkestara – Gradska glazba Pag, Gradska glazba Zadar, Glazbeno društvo Stankovci, Vodička glazba, Šibenska narodna glazba, GPO Drniš, KUD Vrpoljac, Puhački orkestar Primošten, Narodna Glazba Trogir te domaćini, Puhački orkestar Pirovac. Nažalost, Puhački orkestar KUD-a Hartić iz Tisnog preskočio je ovogodišnju smotru – opravdali su se putem u Njemačku. Orkestri su na pozornici u šatoru predstavili svoj rad odsviravši po nekoliko skladbi, a da bi glazbenu večer zaključili profesionalni glazbenici, Jazz orkestar Oružanih snaga RH.

– Puhačkom orkestru i cijelom Pirovcu iznimna je čast i zadovoljstvo biti domaćin ovog skupa, koji tradicionalno koristimo kako bi razmijenili iskustva i usporedili svoj rad s radom ostalih orkestrima – rek Denis Jelušić, maestro pirovačkih glazbara.

Tjedan u kojem se slavi Dan Općine i blagdan njenog nebeskog zaštitnika sv. Jurja u Pirovcu provode posebni gosti iz Italije – glazbeni sastavi Grupo Ilegale i Bonifacio bend te povijesna/paradna postrojba Sbandieratori e Musici dei Sette Rioni Storici.  Talijanski glazbenici u subotu nisu nastupali, već su Sbandieratori centru Pirovca izveli točku sa zastavama. Glazbeni dio programa u šatoru završio je nastupom Jazz orkestra OS RH, nakon čega je pozornicu preuzela zabavljačica Lidija Bačić s bendom.

 

 

Nadamo se da ćemo ovim videom uspjeti dočarati naše oduševljenje JAZZ Orkestar HV!!!

????️??

Objavljuje Puhački orkestar Pirovac u Četvrtak, 2. svibnja 2019.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here