JURJEVO Nagrada Općine Ani Baus, plakete za Bezdan, DDK, gasilce..

0
2448
Ovogodišnji lauerati načelnikom Ivanom Gulamom i predsjednikom Vijeća Zvonimirom Dobrovićem (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dodjela godišnjih nagrada i priznanja bila je najsvečaniji dio svečane akademije Općine Pirovac održane danas povodom Jurjeva i Dana Općine.

Pred mještanima i gostima, prijateljima iz inozemstva i iz Hrvatske, predstavnicima lokalnih, županijskih i državnih vlasti Pirovčani su se pohvalili lanjskim uspjesima i neskromnim planovima za tekuću 2019. No, osim milijunskih projekata, među kojima su najveći i najznačajniji najavljena gradnja dječjeg vrtića, općinske zgrade i knjižnice, na svečanoj akademiji se Pirovac je ponosno istaknuo nešto još značajnije – ljude koji su se između dva Jurjeva osobito zalagali za javno dobro i dali smisao postojanju Općine.  Javno priznanje u obliku Nagrade Općine Pirovac dodijeljeno je Ani Baus iz Pirovca, za osobiti doprinos u njegovanju i očuvanju tradicijskog kulturnog stvaralaštva i narodnih običaja.

Josip Čubrić je najmlađi lauerat (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Plaketa Općine Pirovac uručena je dugogodišnjoj predsjednici Kulturno umjetničke udruge „Bezdan“ Pirovac, Anki Meić iz Pirovca, za dugogodišnji angažman u njegovanju i očuvanju tradicijskog kulturnog stvaralaštva i narodnih običaja. Isto priznanje su dobili Marin Baus i Marin Barić, članovi Kluba DDK „Zloselo“ Pirovac, za osobiti doprinos u unapređenju dobrovoljnog darivanja krvi. Plaketa je uručena i slovenskim vatrogascima – Prostovoljnom gasilskom društvu Zreče iz Zreča (Slovenija), za osobiti doprinos u razvoju društvenih odnosa i nesebičnu pomoć u unapređenju pirovačkog vatrogastva. Plaketa Općine Pirovac dodijeljena je i Josipu Čubriću, svestranom dječaku čije brojne aktivnosti najavljuju da će biti lauerat i sljedećih godina. Danas je priznanje dobio kao član Karate škole „Pirovac“, za postignute uspješne rezultate u karate sportu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here