Lujka Obratov najbolja u Varaždinu

0
2098
Lujka Obratov - arhivska fotografija/Rudinapress

Flautistica Lujka Obratov (15) u Tisno donosi još jednu vrijednu nagradu – osvojila je prvo mjesto na međunarodnom glazbenom natjecanju ‘Varaždin Woodwind & Brass’  što se od 8. do 17. travnja održava u baroknoj palači Erdody.

“Varaždin Woodwind & Brass” je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, dok je “Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix” natjecanje za umjetnike od 15 do 35 godina starosti. Na renomiranom međunarodnom natjecanju tijekom devet dana nastupa gotovo 600 mladih puhača iz devet zemalja. Mladi glazbenici stižu iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, Njemačke i Slovačke, a natječu se u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.
Uz mladu Tišnjanku Lujku Obratov, prvo mjesto u svojoj kategoriji osvojila je još jedna flautistica iz našeg kraja, Šibenčanka Katarina Žaja (13). Izvele su po jednu zadanu skladbu i dvije koje su same izabrale. Njihove nastupe najboljima je proglasio međunarodni stručni žiri u sastavu: Carlo Jans (Luksemburg), Milena Lipovšek (Slovenija), Marina Novak (Hrvatska).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here