Dodijenjene diplome polaznicima škole stranih jezika u Murteru

0
2188
Dodjela diploma upriličena je u Vodicama (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 Zahvaljujući dobroj suradnji Općine Murter-Kornati, OŠ Murterski škoji i Učilišta Izvor znanja iz Vodica nastavljaju se tečajevi engleskog i njemačkog, a ovisno o interesu polaznika uvodit će se i novi.

Nastavak održavanja tečajeva stranih jezika u Murteru najavljen je s dodjele 14 diploma početnog stupnja njemačkog i engleskog. Po diplome su polaznici išli u prostorije Učilišta Izvor znanja u Vodicama, ali zato na nastavu nisu morali putovati – ona se još od jeseni održava u samom Murteru, u učionicama Osnovne škole Murterski škoji. Na taj način su Murterke i Murterini rasterećeni troškova putovanja, a subvencije Općine Murter-Kornati su dodatna pogodnost.

Dodjela diploma Učilišta Izvor znanja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Izvrsna suradnja s Učilištem Izvor znanja započeta je prije više godina organizacijom tečajeva za upotrebu pesticida i fungicida, a uspješna je i sada kad je škola jezika u pitanju. Ove tečajeve subvencioniramo iz općinskog proračuna jer vjerujemo da se isplati investirati u znanje i da će se nam se svaka uložena kuna višestruko vratiti – rekao načelnik Toni Turčinov.

Uz nastavak tečajeva stranih jezika za odrasle, načelnik Turčinov najavljuje i nastavu stranih jezika za predškolsku i školsku djecu. Osim škole stranih jezika – engleskog, njemačkog, talijanskog i francuskog – Učilište Izvor znanja iz Vodica (POVEZNICA) organizira čitav niz obrazovnih programa za odrasle. Ovdje se osposobljavanju za deficitarna zanimanja, ali i stječu srednju stručnu spremu.

– Uz vrlo povoljnu, subvencioniranu cijenu naših programa i nastavu koja se održava u samom Murteru raste zanimanje polaznika, a s njim se otvaraju i nove mogućnosti – kaže ravnateljica Učilišta Izvor znanja Nastja Petković.

Dodjela diploma Učilišta izvor znanja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here